n.300-400g jauhelihaa (vuorossa oleva lihalaatu)
(öljyä paistamiseen)
n.400g kasviksia (esim. 2porkkanaa,pala bataattia,1/2kukkakaalia)
1sipuli
2rkl ruohosipulia
1tl Reformi Luomu kasvisliemijauhetta
0,5tl pippuria
3dl täysjyväriisiä
n.8dl vettä
(ripaus suolaa tarvittaessa)
Pese, kuori ja raasta/paloittele kasvikset. Paista isossa kannellisessa paistokasarissa jauheliha melkein kypsäksi ja lisää kasvikset ja mausteet. Pyörittele ja kuullota hetki. Lisää täysjyväriisi ja vesi, alenna levyn lämpötila. Anna hautua kannen alla välillä sekoitellen 40min (kunnes riisi ja kasvikset ovat kypsiä). Tarkista ettei pata pala pohjaan, lisää hiukan vettä tarvittaessa haudutuksen aikana. Tarkista maku. Ota levy pois päältä ja anna ruuan vetäytyä kannen alla 5-10min. Lisää loraus (2rkl) öljyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.