Kysymys tuli sähköpostitse sekä mummilassa puheeksi taannoin..

Mitä on kookoskerma? Sitä olen usean postauksen yhteydessä sivunnut, ainakin kakun täytteiden ja päällystyksien kanssa. Ja koko allergiataipaleen ajan olen sitä reippaasti käyttänyt. Aikanaan Ruohonjuuren ihana myyjä sen minulle vinkkasi kun olin imetysdieetillä -ja se jäi pysyvästi meidän keittiöarkeen..

Eli kun leivon, käytän Santa Marian extra creamy-kookoskermaa.

Mutta kun haluan tehdä jäätelöä jätskikoneella, tai täyttää kakun ja tehdä moussea tai jotain muuta, niin käytän sitä kookoskermaa, joka erotellaan kylmänä kookosmaidon seasta :)

IMG_5313-normal.jpg

Tässä kuva Bionan kookosmaidosta. Se on ollut jääkaapissa yön yli ja sitten käännän purkin ylösalaisin ja avaan purkin pohjasta. Kaadan ensin erikseen juoksevan ja kirkkaan kookosmaidon (hiukan kookoshitusia joukossa) ja se purkin pohjalle jäänyt kiinteä on "kookoskermaa".

IMG_5314-normal.jpg

Lähikuva tästä. Kippo mieluiten kylmä ja vatkaimet laitan aina pakastimeen hetkeksi ennen vaahdotusta.

IMG_5315-normal.jpg

Ja vaahdotettu versio kookoskermasta. Lisänä muutama rkl tomusokeria.

Tähän voisi laittaa tehosekoittimesta muussattua banaania tai kuohkeaksi sekoitettua vadelmaa ja sitten jäätelökoneeseen. Maustetaan vaahterasiirapilla ja vaniljalla

-tämä on hyvää. Välillä muffinit saavat siitä kuorrutteen!