Kesän juhla ja grilli - hienoa ja arjesta poikkeavaa on syödä ulkona ja suoraan grillistä otettuja herkkuja..

Nakkivartaat:

keitettyjä (melkein kypsäksi) uusia perunoita

Nakkeja (Vatajan lisäaineeton/maalaisserkun Alli-nakki)/lihapullia

Paprikaa (sekä keltaista että punaista)

mini-tomaatteja

Kesäkurpitsaa (kotimaista)

 

Pitkiin liotettuihin varrastikkuihin asetellaan pojan kanssa yhdessä kasviksia ja nakkeja/lihapullia. Grilliin (folion päälle, jotta muiden grillattavien nesteet ei valu pojan tuotteisin) kypsymään. Sivellään päälle öljyä ja ripotellaan pippuria myllystä.

 

Pihvit / Kananleikkeet/ Kalkkunan leikkeet laitetaan grilliin(folion päällä), joko pelkässä öljyssä pyöräytettynä ja maustetaan suolalla ja pippurilla melkein kypsänä . Tai sitten marinadissa maustettuna (edellisenä päivänä muovipussissa maustumaan jääkaappiin). Teen perusmarinadin näin:

0,5dl öljyä

vajaa 0,25dl viinietikkaa

1tl rouhittuja pippureita (riippuen lihasta, joko musta/valko/viher)

2tl Yrttejä - riippuen lihasta mm. meiramia kanalle, provencalen yrttisekoitusta possulle

1rkl fariinisokeria tai hunajaa

1/2tl herbamare suolaa

( vaihtelua saa lihasta riippuen valkosipulilla, ruohosipulilla, tomaattipyrettä käyttämällä, sinapilla, sipulilla jne)

 

Peruna-possunyytit:

Uusia perunoita (melkein kypsäksi keitettynä)

Kesäkurpitsan isoja kuutioita

tilliä, ruohosipulia, persiljaa -tuoreena ja silputtuna

sipuli silputtuna

pekonia

öljyä

pippuria

 

Folion päälle n.1rkl öljyä pohjalle, sitten kerroksittain uusia perunoita lohkoina, pekonin siivusta leikattuja palasia, mausteita, sipulia ja lopuksi lorautetaan päälle öljyä sekä pippuria ja suolaa myllystä. Folionyytti kiinni ja grilliin. Annetaan kypsyä rauhakseltaan tarkistellen, ettei se pala kiinni pohjaan... (muu perhe laittaa vielä nokareen mustaa koskenlaskijaa, hyvää tulee)