Ruokaisat salaatit alkavat vähitellen saada kannatusta meidänkin perheessä kun lapset kasvavat.. Tämä salaatti on Maximuksen mieleen. Erityisesti Kidney-pavut. Papuja ollaan vähitellen kokeiltu, linssit ovat jo ok.

IMG_5187-normal.jpg

Alkuvalmistelut:

Liota pussillinen Kidneypapuja yön yli. Huuhtele ja keitä uudessa vedessä n. 60min. Anna papujen jäähtyä vedessään ja kaada vesi pois vasta papujen jäähdyttyä kunnolla. Pakasta ylimenevä osa annoksina -näin seuraavan salaatin teko helpottuu :)

4dl keitettyjä kidneypapuja

2rkl omenaviinietikkaa

2dl quinoan siemeniä

1/2 sipuli

1 sitruuna

1tl valkosipulijauhetta

1.5tl kuivattua ja jauhettua korianteria

1rkl persiljaa

3rkl oliiviöljyä

1/2 kurkkua pieninä kuutioina

3 tomaattia pienen pieninä kuutioina

1tl chilihiutaleita (punainen)

200g herne-maissi-paprikaa

Suolaa ja pippuria mylllystä maun mukaan

 

Kääntele kidneypapujen joukkoon ruususuolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan. Kaada päälle omenaviinietikka ja anna seistä sivussa sillä aikaa kun valmistat muut.

Huuhdo 2dl quinoan siemeniä ja laita kattilaan siemenet ja 4.5dl vettä. Kiehauta ja pienennnä levyn lämpö. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi n.10-15min.

Jäähdytä quinoa, lisää oliiviöljy, sipuli pienen pieninä kuutioina,sitruunan mehu, valkosipulijauhe, persilja, korianteri ja chilihiutaleet. Sekoita huolellisesti joukkoon tomaattikuutiot ja kurkku. Samoin sulatettu herne-maissi-paprika.

Sekoita kidneypavut joukkoon ja maista. Lisää ruususuolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Anna maustua 2h ennen tarjoilua :)

 

IMG_5179-normal.jpg

"äiti, tää on tuplahyvää" :)