Välipalaksi ja joulun kahvipöytään kinkkuhyrriä :) Saadaan vaihtelua leipäpuolelle. Täytteeksi voi laittaa ihan hyvin jauhelihaa, aurinkokuivattua tomaattia/maidotonta pestoa jne.

 

 

Ohjeesta tulee 20kpl

3dl vettä

2dl hienoa porkkanaraastetta

2dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia/bataattisosetta ( puuron paksuista)

0,5tl suolaa

2-3rkl siirappia'

2tl psylliumia

1ps kuivahiivaa

1dl hiutaleita (käytin tattari hiutaleita)

5.5-6dl jauhoja (käytin 2dl tattari+2dl maissi+1dl riisi+1dl maissitärkkelys)

Täytteeseen:

3-4rkl öljyä (käytin oliiviöljyä)

2-3rkl persiljaa/ruohosipulia tai molempia

250g kinkkua pieninä kuutioina

 

Sekoita yhteen vesi, porkkanaraaste ja perunasose. Kuumenna n.60-70asteiseksi ja ota pois levyltä. Mausta siirapilla, suolalla ja lisää psyllium sekä hiutaleet. Anna seistä 5-10min kunnes seos on hiivan herätykseen sopiva, eli kädenlämpöistä lämpimämpi n.42astetta. Lisää 1dl jauhoja, joihin on hiiva sekoitettu. Lisää vähitellen loput jauhot kokoajan hyvin sekoittaen. Yleiskone/leipäkone on loistava apu tässä. Jauhojen määrä riippuu paljolti perunamuusin paksuudesta ja käyttämäsi jauhojen karkeudesta. Taikina on pehmeää, mutta ei tartu käsiin kun on valmista. Levitä silikonisen leivonta-alustan päälle jauhoja, niitä saa olla koko alustan alueella. Laita myös taikinan päälle hiukan jauhoja ja kaulitse silikonisella kaulimella (ei tarraa kiinni niin helposti) n.1,5cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Sivele päälle öljy ja lisää kinkku sekä yrtit. Kääri rulla jauhoja apuna käyttäen kuin kääretorttu. Leikkaa pötköstä n.3cm paksuisia paloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Tarkista että kierre ei lähde purkautumaan. Laita lämpöiseen paikkaan kohoamaan 20min (jätä kohoamisvara kun asettelet rullia pellille). Ennen uuniin laittoa sipaisin hiukan öljyä hyrrien päälle.

Paista 200asteessa 25-30min, kunnes pinta saa väriä ja käännettäessä pohjassa on myös väriä! :)

Kannattaa pakastaa ylimääräiset heti!