Palomies Sami oli esikuvana tässä kakunkoristeessa -tosin nyt se on ihan palomies vain :) Ainoa hankaluus tähän kakkuun oli tuo kreemin teko (mm.maidoton,soijaton,vehnätön).. Pursotuksista luovuin, koska pieni makutuomari ei kelpuuttanut niistä yhtään. Tein siis maidottoman vaniljakreemin reunoille ja päälle sekä raastettua plamilin tummaa suklaata sen päälle.. Pojalle tärkein oli Palomies- koriste

 

Tästä tulee tosi iso kakku, paljon oli syöjiäkin, mutta olisi riittänyt yksi kakkupohja! Aika tuhti kuitenkin siitä tulee.. Eli en suosittele kahden näin ison kakun laittamista yhteen :) Tekisin yhden pohjan hiukan pienempään vuokaan ja jakaisin kolmeen osaan!

Pohjan resepti on hiekkakakun reseptistä muunnettu!

 

 Pohja 1:

200g maidotonta margariinia (esim. sunnuntain hopeanvärinen)

2dl sokeria

2dl omenasosetta (bonne tai piltti)

1.5dl perunajauhoja

3dl riisijauhoja (sekä täys&hienoja)

0,5dl tapiocatärkkelystä

1tl ksantaania

2tl leivinjauhetta

1.5dl riisimaitoa

1tl omenaviinietikkaa

 

Pohja 2:

 

200g maidotonta margariinia (esim. sunnuntain hopeanvärinen tai kookosrasva)

2dl sokeria

2dl omenasosetta (bonne tai piltti)

1.5dl perunajauhoja

2dl riisijauhoja (sekä täys&hienoja)

0,5dl tapiocatärkkelystä

1dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1tl ksantaania

1.5dl riisimaitoa

1tl omenaviinietikkaa

 

Kostutus:

0,5dl omenatäysmehua

 

Täyte 1 Vaniljakastike riisimaidosta:

n.50g sopivaa margariinia (käytin kookosrasvaa)

0,75dl riisijauhoja (itse käytän täysjyväriisijauhoja)

3dl riisimaitoa

2tl vaniljaa

3rkl intiaanisokeria

(liivatetta, jos on liian nestemäistä)

 

Täyte 2 :

Itsetehtyä omenasosetta intiaanisokerilla makeutettuna 

 

Vaniljakreemi (allergialiiton sivulta muokattuna):

1 1/2 dl riisimaitoa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g margariinia (tai esim. kylmää kookosrasvaa)

 

Tee ensin pohjat. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää omenasose ja sen jälkeen vuoron perään jauhot (joihin sekoitettu leivinjauhe ja sooda ja ksantaani) ja riisimaito, johon sekoitettu omenaviinietikka. Sekoita niin vähän kuin mahdollista. Paista uunissa 175asteessa n.45-50min, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. (kakkuvuoka oli halkaisijaltaan 26cm)

Toinen pohja samalla tavalla, mutta osa jauhoista on ohjeen mukaan kaakaojauhoja.

Kun pohjat on jäähtyneet, tee vaniljakastike.

Sulata margariini kattilassa ja lisää sulaan riisijauhot koko ajan sekoittaen vispilällä. Lisää ohuena nauhana riisimaito. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Anna kiehua hiljalleen säännöllisesti sekoittaen n.15-20min. Mausta sokerilla ja vaniljalla.

Vaniljakreemi:

Sekoita riisimaito, perunajauho ja sokeri yhteen, kuumenna niin että saostuu ja anna jäähtyä. Lisää vanilja . Vaahdota rasva ja lisää kiisseli pienin erin hyvin vatkaten.