Saimme hapankaalista valmistettua borssikeittoa kyläpaikassamme, ja tässä siihen resepti. Keitto tekeytyy huomenna meilläkin... Sopii meidän rajoituksiin hyvin, kun jättää tarjoilusta smetanan pois. :)

Lihaliemi:

500-700g paistilihaa ja muutama keittoluu

1-2 sipulia suikaleina

5 laakerinlehteä

1rkl persiljaa

10-15 kokonaista mustapippuria

 

Muut ainekset

3-4 reilun kokoista punajuurta

2-3 reilun kokoista porkkanaa

2-3 reilun kokoista perunaa

1 rasia hapankaalia (n.500g)

tölkki tomaattimurskaa

1tl suolaa, ripaus pippuria

1-2rkl hunajaa



Keitä ensin liemi. Laita liha, huuhdotut keittoluut, mausteet ja sipuli kattilaan. Laita vettä niin paljon, että ne peittyvät hyvin. Kiehauta ja kuori pintaan tuleva vaahto pois. Alenna lämpötilaa ja anna hautua pienellä lämmöllä useampi tunti, kunnes liha on murean kypsää. Ota luut pois ja tarvittaessa siivilöi liemi. Paloittele liha suupaloiksi ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja palastele punajuuri, porkkana ja perunat. Paista kasviksia muutama minuutti paistinpannulla kokoajan käännellen. Lisää tomaattimurska ja hunaja ja anna hautua muutaman minuutin ajan.

Lisää kasvikset paistinpannulta liemen . Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10-15min. Lisää  hapankaali liemineen , lihat ja suola joukkoon. Anna hautua 20-25min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pippuria.

Maku paranee seuraavaan päivään :)

 

Jos haluaa oikaista ja pystyt käyttämään lihaliemikuutioita/fondia, niin se nopeuttaa keiton valmistusta. Vähennä suolan määrään tällöin. Joukkoon sopii myös jauheliha/nakit, joilla saa vaihtelua...