Retkievääksi ja välipalaksi tulee tehtyä suolaisia muffinsseita aina kun sämpylä/riisipiirakkakiintiö tulee hetkeksi täyteen. Ja nämä on äärettömän helppoja tehdä. Nakit voi vaihtaa jauhelihaan/kinkkuun/broileriin ym ja mausteita vaihtamalla saa eri variaatioita. Tässä eilinen versio kun kaapissa oli kaksi Vatajan lisäaineetonta nakkia..

Näistä en kuvaa ehtinyt ottaa...

 

2.5dl riisimaitoa/muuta nestettä

0,5dl öljyä

1tl omenaviinietikkaa

1dl tattarirouhetta

1dl seesaminsiemeniä

1/2dl silputtua ruohosipulia

2rkl persiljaa

suolaa ripaus myllystä ja pippuria maun mukaan

0,25dl tapiocatärkkelystä

2dl täysjyväriisijauhoja

1tl leivinjauhetta

2 Vatajan lisäaineetonta nakkia pieninä kuutioina

1tomaatti pieninä kuutioina

Laita omenaviinietikka, öljy, tattarirouhe ja siemenet turpoamaan nesteeseen vähintään 10min. Lisää kuivat aineet (leivinjauhe ja mausteet sekoitettuna jauhoihin) ja nakkirouhe sekä tomaattikuutiot nopeasti mutta huolellisesti sekoittaen. Jaa silikonisiin muffinssivuokiin. Jätä pieni laajenemisvara. Taikinasta tulee 12muffinssia.

Paista uunissa 200asteessa 20-25min -kokeile kypsyys tikulla! Anna jäähtyä ja asettua vähintään 10min ritilän päällä ennen syömistä. Jäähtyessään muffinssin rakenne paranee eikä murusta!

 

Näitä tehdään lisää kesän piknikeille varmasti :)