Kerran loppukesässä löytää meheviä ja makeita kirsikoita! Perinteeksi on tullut leipoa suklaa-kirsikkakakku. Perus suklaakakkuohje taipuu vadelmiin, mansikoihin mutta ehdoton lempparini on kirsikka! Eri suklaa-kirsikkakakkuja on tullut vesi kielellä katseltua lehdistä ja Kinuskikissan kirjasta.. ja vihdoin oli oma hetki leipoa viikonlopun herkkupäiväksi..


Tällä kertaa sopivaksi myös lapsille ;)







Suklainen Kirsikkakakku

100g tummaa suklaata (maidoton&soijaton esim. plamil)
150g maidotonta margariinia maidoton&soijaton esim. sin. keiju)
2dl intiaanisokeria
2dl gluteenitonta jauhoseosta (kts.lopusta)
2rkl kaakaojauhoja
1.5tl leivinjauhetta
2tl vaniljaa
1dl Santamaria kookoskermaa
1tl omenaviinietikkaa
2tl no-egg jauhetta
4tl vettä
2dl kuutioituja kirsikoita
2rkl perunajauhoja

Raasta suklaa. Vaahdota margariini ja sokeri (olen tehnyt kerran myös kookosöljyllä).  Sekoita gluteenittomat jauhot, kaakajauhot, leivinjauhe ja vanilja yhteen. Sekoita kookoskerma ja omenaviinietikka yhteen. Sekoita no-egg-jauhe ja vesi yhteen ja lusikalla vispaten kuohkeaksi.

Lisää no-egg seos rasva-sokerivaahtoon. Lisää vuorotellen kookoskermaa ja jauhoseosta. Lopuksi sekoita joukkoon nopsasti suklaaraaste ja kirsikkakuutiot, joihin on sekoitettu perunajauhot.

Mahdollisimman vähällä sekoittamisella kaada tasainen seos kakkuvuokaan. Itse käytän silikonista.

Paista 175asteessa n.40-45min -kokeile kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä kunnolla ennen silikonisesta vuuasta kippaamista -kakku pysyy näin ehjänä ja kun se saa levätä viileässä seuraaaan päivään, on koostumus mehevä ja murustelematon!

Tästä kakusta ei huomaisi, että se ei sisällä munaa, maitoa tai vehnää!

Lopuksi ennen tarjoilua kakun voi koristella sulalla suklaalla ja kirsikoilla!




Jauhoseoksen tein tällä kertaa itse sekoitellen eri karkeusasteisia riisijauhoja, tapiocatärkkelystä ja perunajauhoja sekä ripaus psylliumia -mutta jos valmis seos käy niin itse olen tehnyt myös Virtasalmen vaaleilla jauhoilla!



Ja suklaakakun alkuperäinen vehnä-maito-muna-versio löytyy täältä :)