Riisipuurotäyte:

1/2l vettä/Natumin riisimaitoa

0,75dl puuroriisiä

1/2tl suolaa

2rkl öljyä

Kiehauta vesi, lisää riisi ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi n.40min välillä sekoittaen.

 

Kuori:

2dl jauhoja (pojalle 1dl tattarijauhoja ja 1dl riisijauhoja)

1/2tl psylliumia (lisää jauhoihin)

2.5dl kiehuvaa kuumaa vettä

 

Sekoita aineet yhteen. Anna turvota hetki. Ota taikinasta esim. lusikalla kökkäreitä, pyörittele palloksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen soikeiksi piirakan kuoriksi. Itse käytän silikonista kaulinta ja silikoni alustaa, johon taikina ei tartu niin helposti. Lisää kuoren keskelle riisipuurotäytettä lusikalla ja rypytä reunat "karjalanpiirakan" tyyliin. Paista uunissa 225 asteessa 10-15min. Kun otat piirakat uunista, voit sutia päälle vesi-öljyseosta (tai jos käytössä margariini niin sitä).

Kannattaa pakastaa ne, mitä ei syö samana päivänä, sillä piirakoihin tulee parissa päivässä ei-niin-hyvä-maku, mutta pakkasesta sulattamalla saa aina hyvää :)