Tämä on päivitetty 5.7.2015. Olemme siinä pisteessä allergiataivalta, että rajoituksien lista on hyvin lyhyt. Pitkäjänteinen siedätys kananmunan osalta ja nyt alkanut siedätys maidon osalta ovat toimineet meillä hyvin.

Maximuksella vapautettiin kananmuna tasan vuosi sitten. Kypsennetty kananmuna sopii jo hyvin, raaka kananmuna (majoneesi ym.) aiheuttaa edelleen isoja oireita. Samoin soija sopii Maximukselle jo. Kaikki mausteet, hedelmät (myös sitrus) ovat sopineet jo vuoden verran. Voin sanoa, että olen hirmuisen onnellinen tilanteesta - elämä ei tunnu kovinkaan allergiselta tällä hetkellä, vaikka jonkun muun näkökulmasta allergioita vielä runsaasti olisikin.

Lyylin kanssa kananmuna vapautettiin 6kk sitten. Hänen kanssaan edetään hitaammin, mutta edetään kuitenkin. Ruojavalio on rajoitetumpi kun veljellään, mutta hyvällä mallilla kuitenkin.

Maximuksen Allergiat

Vehnä, ohra, ruis ja kaura (ja ne salanimet joissa saattaa olla käytettynä jotakin kotimaista viljaa:sorbitoli, glukoosi, glukoosi-fruktoosisiirappi, maltodekstriini, dekstriini, dekstroosi, mannitoli, maltitolisiirappi, karamelliväri, tärkkelys, muunneltu tärkkelys

Maitoproteiini ( kaikki maidon osat ; laktoosi  ja maitoproteiinit  "salanimineen" hera, heraproteiini, kaseiini, kaseinaatti, laktalbumiini,  ja voiöljy) -nyt siedätyksessä ollaan siinä pisteessä, että käyttää oivariinia leivän päällä 2tl/vrk ja saa muutaman murenan raejuustoa/vrk. Etenee hyvin.


Lyylin allergiat:

vehnä, ohra, ruis, kaura

maito (siedätys aloitettu.. hyvin hidasta)

soija (vakavin reaktio)

sitrushedelmät

Herne/Lupiini/palkokasvit (soijan kanssa luultavasti menevät ristiin)

 

Kalkki (Calcia 1.5tbl)

D3-vitamiini (joko deetipat 20tp tai Maxmedican 8tp)

VitKiv 1kapseli/Kangaroos (Solgar) monivitamiini

EyeQ 5ml /Möller kalanmaksaöljy 5ml

DDS-maitohappobakteerikapseli/ Bioteekin probiootti vuorotellen

Biostrath-tabletit (ns. yrttihiiva)

talvikautena urticalcium