Kokeilin muutamia pipariohjeita ennen pojan synttäreitä. Kaikki olivat maultaan suurinpiirtein samankaltaisia, mutta lisäsin itse tähän uusimmassa allergialehdessä olleeseen reseptiin tilkan vettä ja psylliumia, jolloin sain taikinasta aavistuksen helpommin leivottavan version.

100g sopivaa margariinia (tai rypsiöljyn ja kookosöljyn sekoitusta)

0,75dl sokeria (käytin intiaanisokeria)

0,5dl tummaa siirappia (Huom: vaalean siirapin tärkkelys on ohrasta, eli se ei käy meille)

vajaa 0,5dl vettä ja 1tl psylliumia

2.5dl hienoja riisijauhoja

1,5dl tattarijauhoja

0,5dl tärkkelysjauhoja

1tl soodaa

(maustemitalliset sopivia mausteita esim. kanelia,neilikkaa,inkivääriä, pomeranssia ja kardemummaa)

 

Kiehauta margariini,sokeri,siirappi ja mausteet. Jäähdytä. Sekoita tällä välin psyllium vesitilkkaan. Lisää psyllium sokeriseokseen ja lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.Kaulitse taikina pienissä erissä jauhoja apuna käyttäen silikonisen alustan päällä, ota muotilla kuvioita ja paista ne uunissa 200asteessa 5-7min, kunnes ne saavat väriä ja irtoavat hyvin alustasta. Anna pipareiden jäähtyä, ennenkuin liikutat niitä

Jos piparit leviävät kovasti uunissa, lisää hiukan jauhoja!

(Huom:unohdin yhden osan taikinaa jääkaappiin yöksi ja siitä tuli niin kovaa, että jouduin tekemään kauan töitä, että siitä tuli leivottavaa... eli tunti riittää max.)