Kuvien siirtäminen on edelleen suuri haaste uuden koneen kanssa -mutta vähitellen

Kuukausi sitten häissä oli hääkakkuna kaikille vieraille sopiva mustikkainen raaka-kakku. Raakakakkujen maailmaan pääsee parhaiten tutustumaan blogeissa täällä ja täällä. Molemmista on otettu vaikutteita:) Lisäksi täältä on otettu vaikutteita tähän kakkuun.

IMG_2164-normal.jpg

Ihaninta raakakakuissa on se, että niitä voi pitkälti valmistaa sen mukaan mitä raaka-aineita kaapista löytyy, meillä vaihdellaan kuivattujen hedelmien laatua ja marjoja..

Tässä pohjana on:

2.5dl luomu-cashewpähkinöitä

15-20 luomu kuivattua aprikoosia(koosta riippuen)

 

Täytteessä on:

4dl yli yön liotettuja cashewpähkinöitä

2 isoa banaania

(limestä puristettua mehua muutama tl)

0,5dl neitsytkookosöljyä

1-2tl vaahterasiirappia

0,5dl hunajaa

1-2rkl santamarian kookoskermaa

1tl bourbon vaniljaa

400g mustikoita

0,5-1tltl ksantaania (jos mustikoista tulee nestettä enemmän, laita koko 1tl)

 

Pohjan valmistamisessa onnistuin käräyttämään blenderini -jälleen. Tällä hetkellä tuntuu että laadukaskaan työkalu keittiössä ei aina ole niin kestävä meidän käytössämme.. Mutta, pähkinät kannattaa rouhia ja aprikoosit paloitella. Sen jälkeen tehosekoittimella vaivata niistä karkea taikina. Taikina painellaan irtopohjavuuan pohjalle.

Täytteen ainekset laitetaan tehosekoittimeen. Ensin liotetut pähkinät (kaada liotusvesi pois), banaani japyöritä massaa. Lisä tarvittaessa kookoskerma jo tässä vaiheessa, jotta saat massan pyörimään. Lisää vaahterasiirappi, hunaja, vanilja ja puolet ksantaanista. Maista seosta ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Ota puolet täytteestä ja kaada vuokaan pähkinäpohjan päälle. Lisää toiseen puolikkaaseen mustikat ja anna tehosekoittimen käydä kunnes massa on tasaista.Lisää toinen puolikas ksantaanista.

Kaada mustikkaseos vuokaan päällimmäiseksi ja laita jääkaappiin useaksi tunniksi.

 

Koristele marjoilla.

Ennen tarjoituastiaan siirtämistä, pidä vuokaa tarvittaessa hetki pakkasessa, jolloin sitä on helpompi siirtää.

 

IMG_2154-normal.jpg