Tätä tein ekan kerran vuosi sitten raparperiaikaan -jotenkin se unohtui postata silloin. Nyt on taasen raparperi parhaimmillaan ja huomisaamuksi on raparperi-mansikka-vispipuuro odottamassa :)
5dl vettä
1dl keskisen tattarijauhoja
2.5dl pestyä, kuorittua ja pieneksi paloiteltua raparperia
0.5dl mansikkahilloa (itsetehty)
0.5tl suolaa
1rkl hedelmäsokeria
Vispaa kylmään veteen tattarijauhot ja lisää raparperin palaset. Kiehauta ja hauduttele miedolla lämmöllä n.20min. Sekoita säännöllisesti ja huolellisesti vispilällä, jotta tattarijauhot ei pala pohjaan. Lopuksi lisää suola ja sokeri. Nosta jäähtymään. Lisää mansikkahillo ja vatkaa kuohkeaksi käsivatkaimella/yleiskoneella.
Tattari on melko pehmeä rakenteeltaan ja vatkaus antaa mukavan kuohkeuden :) Ja raparperin&hillojen asemesta voi käyttää vaikka lasten hedelmäsoseita!
Pakastemarjoista olen myös tehnyt välillä. Silloin jauhoja olen laittanut enemmän koska marjoista tulee nestettä enemmän kuin raparperista.
5dl vettä
1.25dl tattarijauhoja
2.5dl pakastemarjoja
0.5tl suolaa
sokeria maun ja marjojen mukaan
Muuten sama ohje kuin edellä. Vispataan kylmään veteen tattarijauhot ja marjat. Kiehutetaan ja annetaan hautua miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoittaen n.20min. Ja sitten jäähtyneenä vatkataan kuohkeaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.