Aluksi keitetään lihaliemi poron luista:
Kattilallinen poron luita, joissa on lihaa mukana
vettä
suolaa
4laakerinlehteä
10pippuria
Huuhdo kohmeiset luu/lihapalat ja sen jälkeen täytä kylmällä vedellä. Kiehuta ja kuori pintaan nouseva vaahto pois. Kun vaahtoe ei enää tule, lisää suola ja mausteet ja annan hautua miedosti pari tuntia.Tämän jälkeen sihtaa liemi pois ja erottele luupaloista lihat irti ja pienennä ne suupaloiksi.
poronlihapalat
1sipuli
2porkkanaa
3dl täysjyväriisiä
9dl poronlihalientä
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
1/2tl pippuria
pussi pakastemaissia
Laita lihanpalat kannellisen vuoan pohjalle, lisää päälle sipuli ja pienet porkkanan palaset. Kuullota aivan hetki (käytä tarvittaessa öljyä hiukan). Lisää riisi ja lihaliemi ja maustet. Anna hautua riisin kypsymisen ajan miedolla lämmöllä ja tarkista että vesi ei kuiva pois kokonaan (tarkista lihaliemen ja riisin ruhde käyttämäsi riisipaketin kyljestä). Lisää loppuvaiheessa maissi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.