laiva-normal.jpg

Kesällä tapahtui jotain poikkeuksellista -lähdimme ensimmäiselle ulkomaan matkalle allergiaelämän alkamisen jälkeen. Asiaa oli hyvin pohjustettu, mietitty ja valmisteltu pari vuotta. (Odotus ja suunnittelu on puoli jännitystä)
Lopullinen päätös tehtiin hyvissä aloin ja kohde valikoitiin huolella.. Päädyimme pelaamaan varman päällä -viikon risteily varustamolla, joka huolehtii kaikesta all-inclusive-tyylillä. Kyseessä on amerikkalainen varustamo, jonka kanssa etukäteisviestittely sujui hyvin ja paikanpäällä meitä ohjattiin äärimmäisen perusteellisella tavalla.

IMG_0316-normal.jpg


Sovimme ennen matkaa, että nautimme matkasta perheenä -ihan vain elämyksenä -mutta en malttanut olla ottamatta muutamia kuvia hyvin poikkeuksellisista ja veistoksellisista koristeista -laivalla työskenteli taiteilija, joka koversi ja kaiversi kaikkea mahdollista koristusta pöytiin ja kattauksiin -ja lisäksi oli ruokalinjastojen hienot juustoveistokset...

Tässä on hivenen tavoitetta...

juusto_1-normal.jpg
 
juusto2-normal.jpg

IMG_0177-normal.jpg


Ja esteettisyys ja viimeistely ei toki näihin loppunut -lapsillemme kun ei voinut taikoa vihanneksista mitään erityisempää -oli pöytämme huomioitu erityisellä tavalla..

lintu1-normal.jpg

Näitä oli matkan aikana hiiri, joutsen, laiva, kenkä -ja välillä paperista taiteiltuja origameja :)

Ja pyyhkeet...


IMG_0310-normal.jpg
 
IMG_0276-normal.jpg

Näitä oli apinasta norsuun ja kaikkea siltä väliltä...

IMG_0294-normal.jpg

Vanhemmille oli kaivattu tauko siinä, että lasten ruuat oli niin hyvin hoidettu, että pitkästä pitkästä aikaa pääsimme myös itse valitsemaan jotain, mitä omasta jääkaapista ei juurikaan löydy -kuten juustoja...

IMG_0145-normal.jpg

Lapsilla oli koottu sallituista hedelmistä omat kulhot jälkiruuaksi tai alkupalaksi. Tässä Maximuksen keväällä mahdollinen hedelmälautanen.Appelsiininpalanen oli silloin kokeilussa, samoin kun kiivi.

Pääruuaksi oli sallituista lihoista paistettu pihvi/kastike perunajauhoilla suurustaen ja sallittuja vihanneksia ja öljyjä.

Koska amerikkalainen yhtiö on hyvin perillä allergioiden vaatimasta tarkkuudesta -saimme yhden vakio tarjoilijan, jonka kautta lasten annokset tulivat. Samoin yksi ja sama kokki teki ateriat ja kävi päivittäin kysymässä oliko kaikki ollut hyvin. Huolenpito oli 10+. Vahinkoja ei tullut ja he osasivat myös kertoa hyvin etukäteen, että esim. seisovan pöydän riisissä oli soijaöljyä -eli ei pelkkää riisiä ym. Näin tiesimme etukäteen mitä mistäkin voi ottaa.. Hytin tv-kanavalla pyöri yksi kanava, jossa perehdytettiin henkilökuntaa. Siellä oli hyvin kattava ja perusteellinen tunnin ohjelma myös allergioista -se on siis kuulunut jokaisen henkilökunnan perehdytykseen...

Kotoa meillä oli mukana leipää, gluteenitonta lakua, maidotonta/soijatonta suklaata, pillimehuja (höllfors) ym. pientä mikä kulki laukussa hyvin. Lisäksi muutama sose oli "hätävarana mukana" mutta niitä ei tarvittu.

melonilintu-normal.jpg

Rentouttava, ainutlaatuinen kokemusrikas viikko.

Voin lämpimästi suositella.

Risteily lähti Tukholmasta, joten alkumatka mentiin SiljaLinella -jonne piti olla omaa ruokaa mukana. Hivenen oli iso hyppy tarjontaan ja mahdollisuuksiin pelkistetyssä ruuassa. Mutta tämä oli tiedossa etukäteen, jotta sen paras anti oli Muumi-hahmot ja muumidiscot. :)

Ehkä muutaman vuoden päästä uudestaan, ensi kesänä on ihan muut kujeet kotimaassa mielessä!

IMG_0289-normal.jpg