Pizza-päivä. Kokeilin uutta, ruokaisampaa pohjaa ja aidomman näköistä. Tämä on enemmän aikuiseen makuun -kuitenkin maidoton ja gluteiiniton.

 

2dl vettä

0,5tl suolaa

1 maustemitta psylliumia

0,5dl hiutaleita (käytin kaura)

n.3dl jauhoja (käytin 1.5dl kaurajauhoja, 0,5dl riisijauhoja ja 1dl maissijauhoja)

2tl kuivahiivaa

2rkl oliiviöljyä

 

Kuumenna vesi. Lisää veteen psyllium ja anna seistä kunnes vesi on n.45asteista. Lisää suola, hiutaleet ja jauhot joiden sekaan on laitettu hiiva. Sekoita tasaiseksi ja lisää öljy. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle. Taikina on hiukan pehmeämpää kuin vehnätaikina.

Pohjan päälle:

Luomuketsuppia/tomaattipuretta pinnalle

Jauhelihaa paistettuna, maustettu suola+pippuri+ruohosipuli+paprika

sipulikuutioita

1 raastettu pieni kesäkurpitsa

 

Levitä tomaattisose/ketsuppi pohjan päälle. Paista jauheliha ja mausta se. Ripottele jauheliha ja sipuli pohjan päälle. Laita lopuksi kesäkurpitsaraaste -tarkista että täytettä on myös reunoilla. Paljas pohja palaa helpommin, eli jos reunalla ei ole täytettä, sipaise siihen hiukan oljyä. Tee lopuksi päällyskastike.

 

Pinnalle juuston asemesta valkokastike pieninä lusikallisina:

2rkl riisijauhoja

2rkl oliiviöljyä

2rkl sipulikuutioita

2dl vettä

1tl suolaa

1tl omenaviinietikkaa

pippuria

1,5rkl oluthiivahiutaleita

 

Sekoita kattilan pohjalle jauhot ja öljy. Kuumenna kattilaa miedolla lämmöllä ja lisää vähitellen vesi, sipuli ja suola. Anna hautua pari minuuttia kokoajan sekoittaen. Ota pois hellalta ja lisää omenaviinietikka, pippuri ja oluthiivahiutaleet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/pizzamaustetta. Levitä kastike päällimmäiseksi pieninä nokareina. Laita uuniin 200astetta n. 30min -kunnes pohja on kypsä ja pinnalla hiukan väriä!

 

1283767485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e