Muutaman aikaisemman postaukseni yhteydessä sain kommentteihin kyselyä intiaanisokerista -ja siitä mitä se on..

Meillä löytyy tätä nykyä kaapista vain intiaanisokeria -sitä aitoa Masajon inkkaria. Kaikki alkoi aikanaan lasten allergialääkärin määräyksestä jättää valkoinen sokeri pois ruokavaliosta -myös imettävältä äidiltä. Valkoisen sokerin haitallisuudesta allergioiden ja infektioiden syntyyn on jonkin verran tutkittu. Sen paremmin asiaa pohtimatta meillä siirryttiin hetkeksi pelkkään hunajaan makeutuksessa ja vähitellen tutustuin intiaanisokeriin. Ja nyt en enää valkoista käytä missään muussa muodossa, kuin tomusokerina.

IMG_1221-normal.jpg

Intiaanisokeri on täysruokosokeria, eli kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua, jota tuodaan maahan joko jauheena tai paloina.

Intiaanisokeri maistuu hiukan siirappisemmalta -ja mielestäni se sopii leivontaan kun leivontaan. Välillä keitän siitä jopa siirappia, josta taas teen eteenpäin esimerkiksi pipareita.

Intiaanisokeri paakkuuntuu valkoista sokeria helpommin, mutta sen saa kätevästi huhmareessa hienonnettua ja sen jälkeen se sopii macarones-leivoksiinkin. Se vaahtoutuu kananmunan kanssa ihan yhtä hyvin kuin valkoinenkin sokeri -aavistuksen pidempi vatkaamisaika, mutta itse tykkään, että esim. kääretorttu on pehmeämmän makuinen -makuasioita :)

Moni sanoo, että intiaanisokeria tulee käyttää resepteissä enemmän, kuin valkoista sokeria -mutta itse laitan suurinpiirtein saman määrän. Meillä ei tästä ole ainakaan valitusta kuulunut. Valkoisen sokerin maistan nykyään leivonnaisista hyvin, koska makuaisti on tottunut intiaanisokerin pehmeämpään makuun!

Enemmän tietoa löytyy maahantuoja Masajo Oy:n sivuilta

www.intiaanisokeri.fi

p.s. kaikki kaupoissa myytävät ruokosokerit eivät ole intiaanisokeria nimestään huolimatta -muutaman kerran harhautettuna olen todennut että täysruokosokerin (=intiaanisokerin) ja raakaruokosokerin välillä on eroa -vaahtoutuvuudessa ja muutoinkin käsiteltävyydessä..