Vkonloppuna ylppärijuhlat ja ajattelin tehdä "valkolakin" värisiä muffinsseja -tosin valkolakin kuorrute on vaaleanruskea, kun käytin aitoa vaniljaa -se olisi valkoinen jos olisin käyttänyt tavallista vaniljasokeria :) Tämä on runebergin-torttujen muunnos-ohjeesta tehty suklaaversio..
2.5dl riisimaitoa
1tl omenaviinietikkaa
0,5dl öljyä
1.5-2dl sokeria (intiaanisokeria)
0,5tl aitoa vaniljajauhetta
2.5dl virtasalmen vaaleita leipäjauhoja
3rkl perunajauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
ripaus suolaa
reilu 2dl kookoshiutaleita/mantelirouhetta/auringonkukansiemeniä (tällä kertaa kookosta)
Laita omenaviinietikka nesteeseen ja anna seistä hetki. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin. Yhdistä neste+öljy kuiviin aineisiin mahdollisimman nopeasti mutta huolellisesti sekoittaen.
Jaa silikonisiin muffinssivuokiin ja paista uunissa 175asteessa 20-25min.
Kuorrute:
1rkl kookosrasvaa
1rkl riisikermaa/riisimaitoa
1tl vaniljasokeria/tai 0.5tl aitoa vaniljajauhetta
tomusokeria
kookoshiutaleita
Sekoita kookosrasva ja neste. Lisää vanilja. Tomusokeria tulee sen verran, että saat jämäkän, mutta vielä levitettävän seoksen. Se ei saa valua. Itse en huomannut mitata, mutta n.1.5-2dl. Levitä hyvin jäähtyneen muffinssin pinnalle kerros kuorrutetta ja kasta kookoshiutaleisiin. Jos kuorrute on valuvaista kuitenkin, niin laita se hetkeksi jääkaappiin -kookosrasva jähmettyy siellä!
Jos nesteenä riisikermaa -laita hiukan vähemmän jauhoja :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.