Meillä tehdään monella variaatiolla jauhelihapihvejä/lihapullia. Tässä meillä toimivia taikina-reseptejä "allergisen lihapulliin". Lihaksi onneksi saa nykyään jos jonkinlaista lihaa. Meillä lihaksi valitaan rotaation mukaan; peura, hirvi, lammas, poro, kalkkuna, broileri, possu tai nauta.

 

Allergisen lihapullat 1:

400g jauhelihaalihaa

ripaus suolaa, pippuria (ja jos liha on rasvatonta niin 1-2rkl öljyä)

Sekoita ainekset yhteen, pyörittele pieniä pullia uunipellille, paista uunissa 200 astetta 15-20min (riippuen pullien koosta, eli tarkkaile etteivät pala). Tämän helpompi ja pelkistetympi ei voisi olla -ja poika tykkää, sillä pysyvät kyllä koossa. Onnistuu myös pannulla (jos tarttumaton pinnoite) ja öljyssä paistettuna tietty :)

 

Jauhelihataikina 2:

400g jauhelihaa

1dl peruna/bataattisurvosta

(1rkl sopivia jauhoja jos jauheliha on pakastettua tai muusi löysää, eli taikinassa on nestettä niin jauhot sitoo hyvin)

1 sipuli pilkottuna

1/2tl suolaa

mausteeksi; ripaukset pippuria, basilikaa

Sekoita ainekset yhteen, anna seistä hetki kylmässä. Pyörittele taikinasta joko pihvejä tai pullia leivinpaperin päälle (tai paista pannulla). Uunissa 200astetta, n.20min. Tarkista että ovat kypsiä molemmin puolin! Tällä taikinalla tulee hiukan pehmeämpiä ja mausteiden vuoksi tietysti maukkaampia tuotoksia!

 

Jauhelihataikina 3:

400g jauhelihaa

2porkkanaa (tai muu sopiva juures)

1 Sipuli

1dl keitettyä  hirssipuuroa (jos ei jäljellä aamulta niin tee uusi: vajaa 0,5dl hirssihiutaleita, 1dl kiehuvaa vettä)

1/tl suolaa

1rkl ruohosipulia, ripaus persiljaa

Mausteena; ripaus mustapippuria, paprikajauhetta ja 1tl provencalen yrttisekoitusta

 

Sekoita valmiiseen hirssipuuroon tai tee hirssipuuro ja sekoita siihen mausteet, sipuli ja suola. Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kaikki aineet ja anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Taputtele leivinpaperin päälle ohuita pihvejä, paista 225 astetta n.15min.