Hillosilmällä vai kookoskeskustalla?

Riispullaa on tullut tehtyä monella tavalla allergiataipaleen aikana. Yhteishyvälehdessä oli viime talvena kookospullan ohje ja nyt olen muutaman kerran tehnyt kookosmaidosta pullataikinan pohjan -meille se maistuu hyvin! Tällä kerralla pohjana on tämä imetysdieetin ajoilta tuttu riisipullan ohje.

IMG_5390-normal.jpg

 

esivalmistelu:

1.5dl riisihiutaleita

3dl vettä

Keitä riisihiutaleet puuroksi, miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen. Keittoaika n.10min.

Lisää puuroon:

2dl Santamarian kookoskermaa

0,5tl suolaa

1.5dl intiaanisokeria

0,5dl rypsiöljyä

0,5dl tapiocatärkkelystä (perunajauho käy)

3dl riisijauhoja (täysjyvä ja hieno)

1dl kookosjauhoja

1ps kuivahiivaa

Lisää puuroon kookoskerma, suola, sokeri ja öljy. Sekoita jauhot yhteen kuivahiivan kanssa ja vaivaa taikinaan. Vaivaa 2-3min huolella, jotta taikina on kimmoisaa. Jos sinusta tuntuu, että taikina on liian löysää, siihen voi lisätä 2rkl riisijauhoja lopussa. Mutta huomioi, että kookosjauho imee nestettä ja sen tähden vaivausta kannattaa tehdä useampi minuutti!

Jaa taikina silikonisiin vuokiin ja anna kohota 20min.

Tee sisus:

0,5dl kookoshiutaleita

1rkl intiaanisokeria

1rkl neitsytkookosöljyä

Sekoita sisuksen aineet yhteen.

 

Paina kohonneisiin pulliin pieni koko keskelle ja täytä se kookostäytteellä. Paista uunissa 200asteessa 10-15min -varo että keskusta ei kärähdä, eli vahdi loppupaistoaika huolella!

IMG_5389-normal.jpg

Jos pidät mieluummin mangon mausta, Jam it-niminen mangosose kestää paiston leviämättä ja maistuu pullassa hyvältä. Tällöin pyörittele pienet pallot pellille ja paina kolo keskelle. Kohota ja lisää hillo. Paista uunissa 200asteessa n.10min.

Nämä pullat piti tulla rannalle mukaan, mutta tulikin yllärivieraita :)