Luomu/lisäaineettomia mehuja on saatu mammalta -tänä vuonna on kuitenkin ollut mahdollisuus poimia omiakin herukoita, joten mehu on pöhisemässä. Marja-maijaa ei ole, mutta kattilassa sitä tehdään!

3litraa pestyjä ja roskattomia herukoita

1l vettä

5-6dl sokeria

 

Pestyt ja roskattomat marjat laitetaan kattilaan ja hiukan painellaan rikki. Päälle lisätään kiehuva vesi ja annetaan kiehua hiljalleen n.15min. Välillä painellen. Sen jälkeen siivilöidään rauhakseltaan ilman painelua ja pienissä erissä. (Jäljelle jäänyt marjamassa laitetaan puhtaaseen kattilaan odottamaan hilloamista) Siivilöity mehu laitetaan kattilaan uudelleen, kiehautetaan ja joukkoon lisätään sokeri. Pintaan tullut vaahto kuoritaan pois. Mehu purkitetaan puhtaisiin purkkeihin ja annetaan jäähtyä. Itse pakastin mehun rasioissa.

 

Herukkahillo mehun jäämistä

Jäljelle jääneestä marjamassasta tein hilloa. Eli tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisäsin vettä 1dl ja hillosokeria 2dl. Kiehuttelin matalalla teholla kattilassa välillä sekoittaen n.15min. Otin pois levyltä ja annoin jäähtyä 30min välillä sekoittaen. Hillosta ei tule kovinkaan hyytynyttä, mutta puurosilmäkkeeksi tai lettuhilloksi aivan kelvokasta ja hyvää :)