Porokeitto 1 paistista
1/2kg poron keittolihaa (lapaa, paistia tms.)
7 kiinteää perunaa
1iso sipuli (tai 2pientä)
1-2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1rkl persiljaa
1tl pippuria
1/2 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
Pilko poronliha pieniksi suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan. Laita kylmää vettä niin paljon että lihat peittyvät, lisää suola. Keitä lihoja hiljaisella lämmöllä -kuori tuleva vaahto pois pinnalta. Hauduttele kypsäksi ja sillä välin kuori ja pilko peruna, sipuli,porkkana. Kun liha tuntuu murealta lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset on kypsiä!
Porokeitto 2, luisista keittolihanpaloista
1kg luisia keittolihanpaloja
Vettä
0,5tl suolaa, ripaus pippuria
6 perunaa
2 porkkanaa
iso sipuli
Laita luiset keittolihanpalat kattilaan, niin että peittyvät. Lisää suola. Hauduttele kannen alla miedolla lämmöllä 2 tuntia. Kuori alussa pintaan nouseva vaahto huolellisesti pois. Kun liha irtoaa luista, nosta luut pois ja irooittele ja pilko liha takaisin liemeen. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat ja perunat sekä sipuli. Anna hautua hiljaisella lämmöllä 30min, kunnes myös kasvikset kypsiä. Tarkista maku! Luista tulee sen verran makua keittoon, että suola ja pippuri riittävät mausteeksi.
Pojan herkkukeitto!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.