Punaista quinoaa on ollut hankalasti saatavilla meidän lähialueen kaupoista -nyt sitä oli kuitenkin tullut luomuna CM-kauppiaan valikoimiin.
Jos Maximus saisi valita yhden lempiruokansa, se olisi tämä salaatti, punaista quinoaa, ruskeita papuja ja iso loraus oliiviöljyä.
Quinoa sopii myös leipätaikinaan antamaan sekä väriä, makua että ravintoaineita.
Tämä leipä oli "prototyyppi" ja tarkat jauho-mitat päivittyvät seuraavan kerran sitä leipoessa. Muut ainekset tuli mitattua :)
4dl keitettyä punaista quinoaa
3.5dl lämmintä vettä
(muista hiivan herätyslämpötila)
1tl ruususuolaa
2rkl hunajaa
3rkl oliiviöljyä
1rkl psylliumia
1/2tl ksantaania
1ps kuivahiivaa
0,5dl tapiocatärkkelystä
riisijauhoja ja täysriisijauhoja vähitellen lisäten ja kokoajan vaivaten niin, että taikinamöykky irtoaa reunoilta ja on vielä kimmoisaa (n.3-3.5dl, käytin kaikki pussin lopun jonka vuoksi laskut meni sekaisin). Kun kosketat taikinaa, se ei tarraa tiukasti sormiin.
Kohota leivinliinan alla 20min (kohosi reippaasti) ja paista uunissa 200asteessa n.30-35min.
Anna vetäytyä tovi ennen leikkaamista.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.