IMG_1362-normal.jpg

Slyni lähettämä vadelma "juustokakun" ohje tuli hyvään tarpeeseen Lyylin toivoessa myös pinkkiä kakkua -meillä kun ei mitään muuta pinkkiä juuri ole käytössä kuin marjat, tämä valmistettiin synttäreille :)

Kakussa ei ole laisinkaan sokeria, se on makeutettu hunajalla. Ja samoin viljoja ei ole laisinkaan, kookosta ja kaakaovoita löytyy reilusti!

Pohja:

7 dl taateleita, kivet poistettuna ja lämpimässä vedessä 5min lioitettuna

240ml kookosöljyä (juoksevana)

80ml kookosjauhoja

80ml kookoshiutaleita

1/8 tl suolaa

Täyte:

350ml hunajaa

350ml kookosvoita

240ml kookosöljy

n. 12 dl pakastettuja vadelmia

6 rkl tapiokatärkkelystä

1 1/2 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

tuoreita vadelmia koristeeksi

kookoshiutaleita koristeeksi

1. Pehmitä kookosöljy, kookosvoi ja hunaja (esim pitämällä purkkeja kuumassa vedessä)

2. Valmistele pohja. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Siivilöi taatelit ja laita ne monitoimikoneeseen tai blenderiin kookosöljyn kanssa. Sekoita n.30 sekunnin ajan tai niin kauas kunnes muodostuu paksu tahna. Kaavi välillä reunat. Öljy ei sekoitu kokonaan taateleiden kanssa mutta se ei haittaa. Yhdistä kookosjauhot, kookoshiutaleet ja suola kulhoon. Lisää taatelitahna ja sekoita huolellisesti. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Paista 30-35 minuuttia, kunnes pohja ruskettuu ja kovettuu hieman. Pohja tuntuu pehmeältä kunnes on jäähtynyt.

3. Tee täyte. Laita hunaja, kookosvoi, kookosöljy, ja jäiset vadelmat kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes vadelmat ovat sulaneet, noin 5 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää tapiokatärkkelys, vaniljauute, ja suola. Sekoita noin minuutin, kunnes se on täysin sekoitettu. Kaada varovasti vuokaan pohjan päälle.

4. Anne jähmettyä jääkaapissa 12 tunnin ajan. Kun kakku on hyytynyt siirräse varovasti pois vuoasta ja koriste kookoshiutaleilla ja tuoreilla vadelmilla.

IMG_1364-normal.jpg

-Koristerakeita riisijauhoista-

 

IMG_1352-normal.jpg

-Pohja uunista ulos otettaessa-