Laskiaisena mäkeä laskemaan ja ruokahalua hankkimaan. Takaisin tullessa edellisenä päivänä keitetty hernekeitto ja pojalle saman näköinen linssikeitto valmiina :)
Hernekeitto
1 pussi kuivattuja herneitä
vettä
muutama palanen savuluita (Pajuniemen luita)
n.500g Palvikinkku (Pajuniemen)
2 sipulia
2porkkanaa
meiramia
(suolaa)
Huuhtele herneet ja laita isoon kattilaan. Kaada raikasta vettä päälle, niin että peittyvät reilusti ja anna liota yön yli. Aamulla kaada mahdollinen jäljellä oleva liotusvesi pois ja lisää raikasta vettä n.2litraa. Laita levy päälle, lisää savuluut ja sipuli. Anna hautua miedolla lämmöllä n.2tuntia, välillä tarkistaen että vettä riittää. Lisää vettä tarvittaessa. Sen jälkeen lisää kuoritut ja pilkotut pienet porkkanan palaset, palasteltu palvikinkku ja anna hautua pienellä lämmöllä edelleen n.30min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/meiramia.
Ennen suolan lisäystä erotan pojalle lientä n.5dl. Hernerokan maku on tarttunut, mutta pojan maha ei välttämättä herneitä sellaisenaan kestä, joten teen linssikeittoa.
Linssikeitto
0,5dl hernekeiton lientä pinnalta kauhottuna (ei sattumia mukaan)
100g palvikinkkua (Pajuniemi)
2perunaa
2porkkanaa
1dl linssejä
1rkl ruohosipulia
Lisää hernekeiton liemeen palastellut perunat ja porkkanat, palvikinkku ja ruohosipuli, sekä hyvin huuhdotut linssit. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n.20min. Tarkista maku, yleensä ei tarvitse muita mausteita, maistuu hiukan "lempeämmälle" kuin hernekeitto ja maistuu pojalle paremmin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.