Tästä se lähti

Ja tänne se päätyi

 

Oli ihana pakkaspäivä ja Leivontafoorumilla oli käynnissä perinteinen tammikuun haaste valkoinen kakku pakkaselle. Tällä kertaa leivoin jotain aikuisille, eli pelkästään gluteenittomana. Lapsille oli omat herkut!

Ihania kakkuja oli haasteessa mukana paljon ja Maximuksen keittiöstä sitten tiensä kilpailuun löysi

Kahvipöydän Lumienkeli


Pohja:
4munaa
2dl sokeria
1dl kiehuvan kuumaa piparminttuteetä
3dl Semper Finmix-gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1/2ps marianne crush-rouhetta (75g)

Voitele ja jauhota esim. pofiber-perunakuidulla 24cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Valmista piparminttutee ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kokoajan hyvin vatkaten kiehuvan kuuma piparminttutee ja jatka vatkaamista yleiskoneella/käsivatkaimella (reilulla teholla) vielä n.7min, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mariannecrush yhteen ja kääntele vaahtoon varovaisen huolellisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175asteessa n.30min.

Tässä lähikuva pohjasta



Täyte: valkosuklaa-marianne
3dl kermaa
120g valkosuklaata
250g rahkaa (naturel)
1/2ps marianne crush-rouhetta (75g)

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermaan rahka ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita joukkoon marianne crush. Anna seistä jääkaapissa hetki ennen levitystä.

Anna pohjan jäähtyä ennenkuin leikkaat sen kolmeen osaan. Kostutusta ei erikseen tarvita.Jaa täyte kahtia ja levitä toinen puoli pohjakerroksen päälle. Nosta keskimmäinen kerros päälle ja levitä toinen puolikas täytteestä sen päälle. Nosta kansikerros päälle. Anna seistä kylmässä yön yli ennen koristelua, jotta maut saavat rauhassa tasaantua. Mintun maku ja valkosuklaan häivähdys tulevat näin paremmin esiin.

Koristelu:

n.2dl kermavaahtoa (tai voikreemiä)
1 paketti valkoista sokerimassaa (tai valkoista marsipaania)
tomusokeria

Levitä kakun pinnalle tasainen kerros kermavaahtoa tai voikreemiä. Kaulitse sokerimassa tai marsipaani tomusokeroidun alustan päällä tasaiseksi muutaman millin paksuiseksi levyksi. Nosta se varovaisesti kakun päälle, keskelle. Tasoita reunat kevyesti käsin siloittamalla ja leikkaa ylimääräiset pois. Tee jäljelle jääneistä paloista lumihiutaleen muotoisia koristeita ja laita ne kakun reunaa koristamaan. (Nämä hiutaleet on tehty piparimuotilla kevyesti painaen ja sen jälkeen kuvion mukaan terävällä veitsellä leikaten -hiutaletta pienentäen)

Sen jälkeen tehdään kakun pintaan lumienkeliä varten pieni enkelin muotoinen painauma joko marsipaanityövälineillä tai sitten foliosta muotoillun folio-ukkelin avulla. Ripottele painaumaan tomusokeria ja siirtele sitä hiukan enkelikuvion reunoille esim. pullasudin avulla -jolloin saadaan kuin puuterilumeen tehty lumienkeli :) Tee vielä lumipalloja kakun reunukseen ja ripottele hiukan tomusokeria pintaan.

MaxinMami kiittää kommenteista ja pisteistä, joita oli tullut runsaasti :)

Mukavia pakkaspäiviä!!