Maximuksella on ensi viikolla pikkujoulut, jonne lupasin leipoa sopivia pipareita. Tämä taikina on helppo käsitellä ja lastenkin kätevä kaulita ja painella pipareiksi.

 

IMG_2249-normal.jpg

Tämän joulun ensimmäiset piparit.. tapojeni mukaan kokeilen joka joulu tehdä taikinan hiukan eri tavalla ja jouluksi leivomme sitten sillä omasta mielestämme maukkaimmalla taikinalla :) Tämän taikinan "esikuva" on kummitätini vehnää, maitao ja kananmunaa sisältävä versio..

1.5dl tummaa siirappia

1.5dl intiaanisokeria

1tl ceylon kanelia

1tl pomeranssinkuorta (jauhettua)

0,5tl neilikkaa

1tl vaniljaa

150g maidotonta/soijatonta margariinia

1tl psylliumia

0,5tl ksantaania

4dl hienoja riisijauhoja

1dl perunajauhoja

1dl tapiocatärkkelystä

 

+ leivontaan 1dl hienoja riisijauhoja

IMG_2240-normal.jpg

Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää margariini ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen psyllium ja jauhot joiden seassa on ksantaani. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa n.1tunti. (voi olla kauemminkin, mutta meillä se ei ehtinyt kauempaa olla)

Kauli taikina silikonisen alustan päällä jauhoja avuksi käyttäen -meillä meni 1dl jauhojakoko taikinan leipomiseen.

 

Paista piparit 200asteessa 5-7min. Ole tarkkana ettei pala..meillä muutama ohuempi muumi kärähti..

Maukasta pikkujoulua!

 

Aikaisempien vuosien pipareita löydät täältä, täältä ja täältä :)