Maximuksella on ensi viikolla pikkujoulut, jonne lupasin leipoa sopivia pipareita. Tämä taikina on helppo käsitellä ja lastenkin kätevä kaulita ja painella pipareiksi.
Tämän joulun ensimmäiset piparit.. tapojeni mukaan kokeilen joka joulu tehdä taikinan hiukan eri tavalla ja jouluksi leivomme sitten sillä omasta mielestämme maukkaimmalla taikinalla :) Tämän taikinan "esikuva" on kummitätini vehnää, maitao ja kananmunaa sisältävä versio..
1.5dl tummaa siirappia
1.5dl intiaanisokeria
1tl ceylon kanelia
1tl pomeranssinkuorta (jauhettua)
0,5tl neilikkaa
1tl vaniljaa
150g maidotonta/soijatonta margariinia
1tl psylliumia
0,5tl ksantaania
4dl hienoja riisijauhoja
1dl perunajauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
+ leivontaan 1dl hienoja riisijauhoja
Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää margariini ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen psyllium ja jauhot joiden seassa on ksantaani. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa n.1tunti. (voi olla kauemminkin, mutta meillä se ei ehtinyt kauempaa olla)
Kauli taikina silikonisen alustan päällä jauhoja avuksi käyttäen -meillä meni 1dl jauhojakoko taikinan leipomiseen.
Paista piparit 200asteessa 5-7min. Ole tarkkana ettei pala..meillä muutama ohuempi muumi kärähti..
Maukasta pikkujoulua!
Aikaisempien vuosien pipareita löydät täältä, täältä ja täältä :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.