Pakastimen sulatuksen yhteydessä tein samalla "inventaarion" lihoista, joita oli jäljellä. Olen säästellyt isoa n.3kg riistalihanpalasta viimeiseen asti, sillä sen valmistua ja paloittelu vie aikaa..

Olemme sen lahjaksi saaneet, Peuraa. Keskellä oli sen näköinen luu, että ilmeisesti kankkua.

IMG_5453-normal.jpg

Liemi:

Iso kattila 2/3 täyteen vettä

20 kokonaista mustapippuria

3 sipulia

2-3 porkkanaa

2tl suolaa

5 laakerinlehteä

Laita vesi kiehumaan, lisää mausteet. Pilko sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi ja heitä joukkoon.

Paista lihaan paistopinta kauttaaltaan ja laske varovaisesti kiehuvaan liemeen. Kuori tarvittaessa vaahto päältä ja alenna lämpöä. Anna pöhistä miedolla lämmöllä kansi päällä 2-4h riippuen lihan koosta.

Kun liha irtoaa luusta hyvin ja on mureaa, nosta liha leikkuulaudalle. Poista luu ja paloittele liha haluamasi kokoisiksi palasiksi. Itse tein keittolihapaloja, risottopaloja , kastikepaloja, siivuja ja pienen pientä suikaletta.

Siivilöi liemi ja pussita 1-2dl minigrip-pusseihin (kastikepohjaksi, risoton maustamiseen, keiton pohjaksi)

IMG_5465-normal.jpg

Erikokoisiin annospusseihin ja rasioihin. Tästä on helppo napata liemipohjaa, keittopohjaa ym. Eli meidän perheen "pikaruokaa".

Säilyy hyvin monta kuukautta..