Pakastimen sulatuksen yhteydessä tein samalla "inventaarion" lihoista, joita oli jäljellä. Olen säästellyt isoa n.3kg riistalihanpalasta viimeiseen asti, sillä sen valmistua ja paloittelu vie aikaa..
Olemme sen lahjaksi saaneet, Peuraa. Keskellä oli sen näköinen luu, että ilmeisesti kankkua.
Liemi:
Iso kattila 2/3 täyteen vettä
20 kokonaista mustapippuria
3 sipulia
2-3 porkkanaa
2tl suolaa
5 laakerinlehteä
Laita vesi kiehumaan, lisää mausteet. Pilko sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi ja heitä joukkoon.
Paista lihaan paistopinta kauttaaltaan ja laske varovaisesti kiehuvaan liemeen. Kuori tarvittaessa vaahto päältä ja alenna lämpöä. Anna pöhistä miedolla lämmöllä kansi päällä 2-4h riippuen lihan koosta.
Kun liha irtoaa luusta hyvin ja on mureaa, nosta liha leikkuulaudalle. Poista luu ja paloittele liha haluamasi kokoisiksi palasiksi. Itse tein keittolihapaloja, risottopaloja , kastikepaloja, siivuja ja pienen pientä suikaletta.
Siivilöi liemi ja pussita 1-2dl minigrip-pusseihin (kastikepohjaksi, risoton maustamiseen, keiton pohjaksi)
Erikokoisiin annospusseihin ja rasioihin. Tästä on helppo napata liemipohjaa, keittopohjaa ym. Eli meidän perheen "pikaruokaa".
Säilyy hyvin monta kuukautta..
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.