Pojan kanssa leivottiin Lyylin synttäreille pikkuleipiä -muropohjaisia. Ideaa muotoon sain jääkaappikekseistä ja ohjeen muuntelin perus murotaikinasta.



125g sopivaa margariinia (tai kookosrasvaa)

1dl intiaanisokeria/tavallista sokeria

3dl jauhoja (1dl virtasalmen vaaleita jauhoja, 1,5dl hienoja riisijauhoja, 0,5dl perunajauhoja)

1 maustemitta ksantaania

0,5tl soodaa

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

(+toiseen puolikkaaseen 1rkl tummaa kaakaojauhetta)

 

Vaahdota margariini ja sokeri.  Lisää jauhot-ksantani-leivinjauhe-sooda ja vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen puolikkaaseen 1rkl siivilän läpi tummaa kaakaojauhoa. Sekoita vain välttämätön.

Muotoile kahdella värillä haluamasi kuviot taikinaan, tee siitä pötkö, laita se kelmun sisään ja jääkaappiin 2tunniksi. Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä kapeita (n. 0,5cm) siivuja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä laajenemisvaraa hiukan. Paista uunissa 175asteessa n. 10-15min, ole tarkkana etteivät pala :)

Anna jäähtyä ennenkuin liikutat niitä!

Meillä poika halusi taputella palaset hiukan ohuemmiksi . Maku oli hyvä ja voi sitä iloa, kun sai poika itse tehdä omia kuvioita :)