Kotimaisista ompuista on tehty moneen otteeseen omenahyvettä :) Tällä kertaa quinoan ja mantelin avustuksella...
-kuva-
4-5 kotimaista omenaa (käytin makeaa puna-kanelia)
luomukanelia
2dl quinoahiutaleita (tattari/hirssi)
1dl mantelijauhetta
(1dl manteli/pähkinärouhetta)
0,5dl rypsiöljyä/ neitsyt kookosöljyä
2rkl vaahterasiirappia
1tl aitovaniljaa
Pese ja kuutioi omenat kuorineen uunivuokaan. Ripottele kanelia kuutioiden päälle oman maun mukaan. Sekoita quinoahiutaleet (esim.biofair), mantelijauhe, öljy ja vaahterasiirappi&vanilja yhteen. Levitä omenien päälle.
Paista uunissa 170asteessa n.20min -kunnes omenat on pehmeitä. Loppuajasta voi joutua laittamaan foliota/kannen päälle, ettei pinta kärähdä.
Nautitaan sellaisenaan tai esim. vatkatun kookoskerman kera. Kookoskerma (ainakin SantaMarian) sakeutuu, kun sen antaa olla pakastimessa hetken aikaa ja vaahdottaa täysin kylmänä... Tippa vanijaa joukkoon, niin on hyvää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.