Meillä tehdään uunikasviksia kahdella tapaa -toisessa, versio 1, on enemmän mausteita ja sitä tehdään harvemmin ja vain silloin kun ei ole mitään erityisiä oireita päällä. Alempi versio 2, taas sopii pojalle aina.
Versio 1:
reilu 500g kasviksia (4perunaa, 3porkkanaa, 1/2bataattia)
sipuli
Mausteseos (vahvempi, koska on hunajaa mukana):
1/dl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
1rkl hunajaa
3/4tl suolaa
1/2tl mustapippuria, 1tl rosmariinia
Kuori ja pilko kasvikset kuutioiksi/pitkulaisiksi paloiksi. Sekoita mausteseos ja laita se paistopussiin. Lisää kasvikset ja pyörittele paistopussissa niin,, että seos levittyy tasaisesti. Sulje pussi ja tee pari ilmareikää (pussi paisuu ruuan kuumitessa) Paista 200 asteessa n.25-40min riippuen kasvisten koosta. Tarkista sopiva paistoaika välillä kokeilemalla.
Versio 2:
reilu 500g kasviksia
sipuli
Mausteseos:
0,5dl öljyä
3/4tl suolaa
1/2tl meiramia
1/2tl mustapippuria
1rkl ruohosipulia, persiljaa
Kuori ja pilko kasvikset. Sekoita mausteseos ja lisää se kasvisten joukkoon laakeaan uunivuokaan. Kääntele kasvikset niin, että seos on kaikkialla kasviksissa. Kypsennä uunissa 200asteessa n.30-40min, tarkista kypsyys. Kääntele välillä paiston aikana kasviksia, ettei päällimmäiset pääse palamaan.
Uunikasviksiin voi käyttää kaikkia ruokavalioon sopivia kasviksia/juureksia; porkkanaa, bataatti, peruna, maa-artisokka, purjosipuli, kukkakaali, kesäkurpitsa...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.