Pojan herkkukaalipata :)

1/2 keräkaalia

4porkkanaa

Iso sipuli

400g Lampaan paistijauhelihaa

1tl meiramia

1tl rosmariinia

1rkl persiljaa

1rkl ruohosipulia

1/2tl suolaa

ripaus pippuria

1.5rkl siirappia

2rkl öljyä

Vettä 5-8dl

+

1.5dl Täysjyväriisiä

1dl quinoan siemeniä

6dl vettä

1tl reformi Luomu kasvisliemijauhetta (tai 1/2tl suolaa, ripaus pippuria)

 

Keitä eri kattilassa täysjyväriisi ja quinoa kypsäksi. (Huuhdo quinoa hyvin ennen käyttöä, itse käytän pientä teesihtiä, jonka rei'istä siemenet ei pääsee karkaamaan.) Eli lisää huuhdottu quinoa ja täysjyväriisi kiehuvaan veteen, lisää myös 1tl kasvisliemijauhetta joukkoon. Anna kiehua hiljaa kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt riisi-quinoaseokseen.

Paista tällä välin isossa paistokasarissa (johon löytyy kansi) lampaan jauheliha. Pilko pieniksi kaali, sipuli ja kuoritut porkkanat. Lisää jauhelihan joukkoon mausteet ja kasvikset. Lisää vettä 5dl ja laita kansi päälle. Anna hautua miedolla teholla puolisen tuntia, tarkista että vettä on sen verran ettei pala pohjaan. Lisää tarvittaessa. Kun kaali+porkkana ovat hautuneet kypsiksi, lisää kypsä quinoa-riisiseos joukkoon, tarkista että pohjalla on hiukan vettä, ettei pala kiinni. Anna hautua reilu 10min. Lisää öljy ja ota levyltä pois. Anna vetäytyä tovi ennen nauttimista. Puolukat sopii hyvin lisukkeeksi!

Pata paranee seuraavaan päivään :)