Meillä on kerran kuukaudessa pannaripäivä

-aikuiset hakevat tilamaitoa/täysmaitoa ja tehdään gluteeniton pannari. Se vaan on niin hyvää. (resepti siihen tulee myöhemmin)

IMG_5403-normal.jpg

IMG_5417-normal.jpg

(samalla käydään Ahlmannin tilalla katsomassa lehmiä ja kilejä)

Lapsille tehdään silloin kaiketon pannari; yleensä marja/hedelmäpäällysteellä.

IMG_5399-normal.jpg

0,5dl kookosjauhoja

5dl vettä

***

3dl jauhoja (käytän 2dl hienoja riisijauhoja&1dl täysriisijauhoja)

1dl tapiocatärkkelystä (myös perunajauho käy)

1tl ruususuolaa

2-3rkl inkkarisokeria

2tl vaniljasokeria

1prk Piltin pääsynäsosetta

0,5dl rypsiöljyä

Päälle;

400g marjoja

2rkl perunajauhoja

1-3 rkl inkkarisokeria (riippuen marjoista)

0,5dl kookoshiutaleita

 

Sekoita vesi ja kookosjauhot yhteen. Anna turvota 10min. Lisää hyvin vispaten kaikki muut ainekset ja anna turvota 40-45min. Usein laitan taikinan kylmään seisomaan tunniksi.

Vispaa lopuksi rakenne vielä tasaiseksi ja levitä pellille.

Yhdistä päällyksen ainekset ja levitä taikinan päälle. Huomioi, että pakastemarjoista tulee nestettä, niinkuin meillä puolukasta tuli reippaasti nestettä eikä 2rkl perunajauhoja täysin sitonut sitä..

Laita uuniin 225asteeseen 30-35min.

IMG_5394-normal.jpg

Tässä Pannari ennen uuniin menoa.

Päälle sopii myös;

-Banaani-viipaleet+kanelisokeri

-Päärynäraaste+vanilja

-Mansikka ja banaaniviipaleet

 

Ja soseita vaihtamalla saa vaihtelua makuun.