Oikaisin vähän "jouluhalon" kohdalla ja kokeilin Farinan gluteiiniton suklaakakku-jauhoseosta (sis.Sokeri, riisijauho, tapiocatärkkelys, kaakao, vanilliinisokeri, nostatusaine (E450, E500), emulgointiaine (E471, E475), sakeuttamisaine ksantaani (E415))

Muunsin vain ohjeen kananmunattomaksi :)

 

1pkt Farinan gluteiiniton suklaakakku jauhoseosta

1 pieni banaani soseena

1prk piltin omenasosetta

0,5dl öljyä

0,75dl omenamehua

pieni tilkka omenaviinietikkaa

 

Sisään:

0,5-1dl omenahilloa (itsetehtyä omena+intiaanisokeri)

 

Päällys:

3rkl kahvia (omenamehua pojan versioon)

1,5rkl sulatettua margariinia/öljyä

1,5rkl tummaa kaakaota

1tl vaniljasokeria

1,25dl tomusokeria

 

Soseuta banaani ja lisää joukkoon omenasose,öljy,mehu ja omenaviinietikka. Lisää jauhoseos ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Leivitä leipävuoka (tai käytä silikonista) öljyllä ja karkeilla riisijauhoilla. Laita taikina tasaisesti vuokaan ja paista 200asteessa n.35-40min, kunnes kakku on kypsää tikulla kokeiltaessa.

Jäähdytä kakku

Jaa kakku kolmeen kerrokseen (tai halutessasi kahteen). Laita joka kerroksen väliin omenasosetta.

Valmista kuorrute. Sekoita ainekset yhteen ja levitä tasaisesti kakun päälle. Tee halutessasi hammastikun avulla kuvioita kakun pintaan.