Pojalle lisukkeeksi kelpaa keitetty quinoa tai harvemmin keitetty amarantti. Tai quinoan ja riisin sekoitus.

Quinoan valmistus:

Quinoa paketissakin on ohjeet, eli 1osa quinoaa keitetään 2osassa vettä. Quinoa huuhdellaan hyvin ennen käyttöä!! Itse käytän pienireikäistä teesihtiä tai kesto-kahvinsuodatinta ja huuhdon huolellisesti pienissä erissä. Quinoaa keitetään vedessä, miedolla lämmöllä 10-15min, vesi imeytyy quinoaan. Quinoan koko tuplaantuu keitettäessä, ja sen ulkonäkö muuttuu kun se on valmista -keskusta ei ole enää valkoinen...

HUUHTELU on tärkeää, jotta pinnalla oleva karvas saponiini huuhtoutuu pois!

Osassa amerikkalaisia ohjeita quinoa kehotetaan liottamaan huuhtelun jälkeen 30min-yön yli ja vasta sitten keittämään.. Eli huolellinen huuhtelu, vähintään puoli tuntia liotus, vielä huuhtelu ja sitten keittämään.. Joskus olen tätäkin kokeillut ja jostain syystä lapset syö paremmin. Itse en maussa juurikaan eroa huomaa, ehkä hiukan miedomman makuinen liotuksen jälkeen...

 

Amarantin valmistus:

1osa amaranttia keitetään 3osassa vettä, amarantti pitää myös huuhtoa hyvin ennen keittämistä! Keittoaika n.25min.

Kestokahvinsuodatin on tarpeeksi pienireikäinen, jotta saa huuhdeltua hyvin!