Juurikin aloitin projetin ja keittiössä tekeytyy tattarihapanleipää varten juuri. Olen kerran kokeillut aikaisemmin, mutta se aikaansaannos ei juurikaan mairitellut makuhermoja. Nyt Glorialehdessä oli ruisjuuren teko-ohje, jota aloin muokkaamaan gluteiinittomaksi... Tarkoituksena tehdä juuri ja siitä hapanleipää ilman hiivaa...

Vinkkejä otetaan vastaan, jos joku on aikaisemmin juureen onnistunut tekemään ilman hiivaa :)

Nyt tämä juuri muhii 3 pvää - puhtaassa kannellisessa lasipurkissa on:

2.5dl tattarijauhoja

5dl lämmintä vettä (keitetty ja jäähdytetty)

ja joka päivä pari kertaa sekoitellaan... Lisäilen edistymisen tänne sitä mukaa kun tapahtuu :)

 

3.päivä:

Lisättiin 2.5dl huoneenlämpöistä keitettyä vettä ja 2.5dl tattarijauhoja ja sekoitettiin hyvin.

Annetaan seistä vielä 12h  ja juuri on valmis...

 

Ja juuri on nyt pakkasessa. Koko perhe kaatui flunssan kouriin ja hapanleipä valmistuu, kunhan itselläni haju- ja makuaisti palaavat :)