Sly-parini Laura lähetti joulukuun juhlapöytään hyviä vinkkejä myös juustokakkuun ja sen onnistumiseen:)

Ohje on muunnettu gluteenittomaksi :)
-alkuperäisen löydät täältä

Sama ohje taipuu myös leivoksiksi -paistoaika on lyhyempi, n.45min, mutta muutoin sama ohje!


 
Pohja:
250g  gluteenittomia keksejä (lopussa pari vinkkiä)
2 tl jauhettua inkivääriä
100g voita sulatettuna
 
Täyte:
3-4 kiinteää päärynää
250g sokeria
(Käytin intiaanisokeria, josta tumma väri)
2 rkl sitruunamehua
500 g tuorejuustoa
2 munaa
2 tl jauhettua inkivääriä
300g smetanaa


Jauha keksit, lisää inkivääri ja voisula. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
* Kuumenna uuni 150 asteeseen
Tee täyte:
* Kuori päärynät, poista siemet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan päärynät, puolet ohjeen sokerista, sitruunamehu, sekä 3 3/4 dl vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet muttei hajonneet. Siivilöi päärynät ja anna jäähtyä.
* Yhdistä tuorejuusto ja sokeri , sekoita joukkoon, munat, inkivääri ja smetana.
* Levitä päärynät keksimurupohjan päälle, kaada täyte päälle ja paista 1 tunti tai kunnes kakku on hyytynyt.

Sammuta uuni, ja avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa hissukseen huoneenlämpöiseksi. 
 
* Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, laita se sitten jääkaappiin seuraavaan päivään. ( hidas jäähdyttäminen ehkäisee kakun halkeamista.



-Pohjaan käytin jouluna pipareista jäljelle jäänyttä taikinaa reilun kämmenen kokoisen palan ja 1dl mantelirouhetta -paistoin uunissa ennen täytteen laittoa -se oli hyvää :)

Toisen kerran käytin Orgran gluteenittomia suklaakeksejä :)


Leivoksia tästä tulee mini-irtovuokiin 8kpl
Jos irtovuokia ei minikokoisena löydy, kokeilin pari myös silikoniseen muffinivuokaan -toimii, kunhan jäähdyttää ennenkuin irrottaa





Paistoaika on lyhyempi näillä mini vuuilla tai muffini-vuokia käyttäen -paistoaika oli n.45min+jäähdytys yes