Sly-parini Laura lähetti joulukuun juhlapöytään hyviä vinkkejä myös juustokakkuun ja sen onnistumiseen:)
Ohje on muunnettu gluteenittomaksi :)
-alkuperäisen löydät täältä
Sama ohje taipuu myös leivoksiksi -paistoaika on lyhyempi, n.45min, mutta muutoin sama ohje!
Jauha keksit, lisää inkivääri ja voisula. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
-Pohjaan käytin jouluna pipareista jäljelle jäänyttä taikinaa reilun kämmenen kokoisen palan ja 1dl mantelirouhetta -paistoin uunissa ennen täytteen laittoa -se oli hyvää :)
Toisen kerran käytin Orgran gluteenittomia suklaakeksejä :)
Leivoksia tästä tulee mini-irtovuokiin 8kpl
Jos irtovuokia ei minikokoisena löydy, kokeilin pari myös silikoniseen muffinivuokaan -toimii, kunhan jäähdyttää ennenkuin irrottaa
Paistoaika on lyhyempi näillä mini vuuilla tai muffini-vuokia käyttäen -paistoaika oli n.45min+jäähdytys
Ohje on muunnettu gluteenittomaksi :)
-alkuperäisen löydät täältä
Sama ohje taipuu myös leivoksiksi -paistoaika on lyhyempi, n.45min, mutta muutoin sama ohje!
Pohja:
250g gluteenittomia keksejä (lopussa pari vinkkiä)
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua inkivääriä
100g voita sulatettuna
Täyte:
3-4 kiinteää päärynää
250g sokeria
(Käytin intiaanisokeria, josta tumma väri)
(Käytin intiaanisokeria, josta tumma väri)
2 rkl sitruunamehua
500 g tuorejuustoa
2 munaa
2 tl jauhettua inkivääriä
300g smetanaa
Jauha keksit, lisää inkivääri ja voisula. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
* Kuumenna uuni 150 asteeseen
Tee täyte:
* Kuori päärynät, poista siemet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan päärynät, puolet ohjeen sokerista, sitruunamehu, sekä 3 3/4 dl vettä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kunnes päärynät ovat pehmenneet muttei hajonneet. Siivilöi päärynät ja anna jäähtyä.
* Yhdistä tuorejuusto ja sokeri , sekoita joukkoon, munat, inkivääri ja smetana.
* Levitä päärynät keksimurupohjan päälle, kaada täyte päälle ja paista 1 tunti tai kunnes kakku on hyytynyt.
Sammuta uuni, ja avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa hissukseen huoneenlämpöiseksi.
Sammuta uuni, ja avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa hissukseen huoneenlämpöiseksi.
* Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, laita se sitten jääkaappiin seuraavaan päivään. ( hidas jäähdyttäminen ehkäisee kakun halkeamista.
-Pohjaan käytin jouluna pipareista jäljelle jäänyttä taikinaa reilun kämmenen kokoisen palan ja 1dl mantelirouhetta -paistoin uunissa ennen täytteen laittoa -se oli hyvää :)
Toisen kerran käytin Orgran gluteenittomia suklaakeksejä :)
Leivoksia tästä tulee mini-irtovuokiin 8kpl
Jos irtovuokia ei minikokoisena löydy, kokeilin pari myös silikoniseen muffinivuokaan -toimii, kunhan jäähdyttää ennenkuin irrottaa
Paistoaika on lyhyempi näillä mini vuuilla tai muffini-vuokia käyttäen -paistoaika oli n.45min+jäähdytys
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.