Viikonlopun ulkoilua varten sämpylöitä :) Pienin muunnoksin Sly-parini Lauran lähettämällä reseptillä :)

aikuisille :)

25g hiivaa
4dl vettä
1rkl psylliumia
1dl tattarihiutaleita
0,5tl suolaa
2rkl tummaa siirappia
3rkl öljyä
50g juustoraastetta
0,5dl tattarijauhoja
4dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin hiukan vähemmän semper grovmixiä)
Ja lisäsin hiukan nokkosta ja jäljelle jääneet autinkokuivatut tomaatit ja kurpitsansiemeniä

Lapsille hiukan eri:
25g hiivaa
4dl vettä
1rkl psylliumia
1dl werz riisihiutaleita
0,75tl suolaa
3rkl tummaa siirappia
3rkl öljyä
4dl riisijauhoja
Ja lisäsin hiukan nokkosta


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 10min. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy yrtit ja jauhot pienissä erissä sähkövatkaimella sekoittaen. (aikuisilla lisäsin juustoraasteen ja tomaatit)

Pyörittele sämpylöiksi (tein eri mallisia, jolloin erotan hyvin kummat oli lapsille ja kummat aikuisille!
Kohota lämpimässä paikassa n.20min. Paista 225 asteessa n. 10min.



Ja tässä samalla lautasella maitoa sisältävien kanssa lasten tikkusämpylöitä -ne, mitkä meni lasten syöntiin oli omalla leivinpaperilla, omalla lautasella ja omiin pusseihin pakattuna :)