Sly teema jatkuu :) Maximuksen keittiössä on tuoksunut kardemumma, kaneli ja vieno pullan tuoksu
Parini lähetti pullan täytteitä ja vinkkejä erilaisiin pulliin. Pullataikinana käytin tuttua ja turvallista pullataikinan ohjettani, jonka parisen vuotta sitten muokkasin. Toimii edelleen :)
5dl riisimaitoa (osa voi olla vettäkin)
1.5dl tummaa ruokosokeria
1rkl kardemummaa
1tl kanelia
1tl suolaa
50g sopivaa margariinia (tai 0,5dl öljyä)
2ps kuivahiivaa
4dl virtasalmen vaaleita leipäjauhoja (sis. tattarijauho,maissijauho,riisijauho,perunajauho,psyllium ja sokeri)
3dl täysjyväriisijauhoja
2dl hienoja riisijauhoja
(+1-2dl jauhoja leipomiseen)
Lämmitä neste n.45asteiseksi. Lisää sokeri, suola, mausteet ja öljy/margariini ja laita taikina yleiskoneeseen tai leipäkoneeseen. Anna koneen vaivata samalla kun lisäät pienissä erissä jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Anna koneen vaivata vähintään 10min, itse käytin leipäkonetta 20min. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää vaan sen pitää pysyä koossa. Tuolla jauhomäärällä taikina oli hyvin käsiteltävää.
-Ja tässä vaiheessa huomasin, että hienot riisijauhot oli loppu, joten täysriisijauhoilla tein ja silloin pullasta tulee aavistuksen karkeampaa...-
Kaulitse parissa erässä silikonisen alustan päällä jauhoja avuksi käyttäen taikina ohueksi ja täytä haluamallasi tavalla. Rullaa kääretortun tapaan ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita silikonisiin muffinssivuokiin kohoamaan. Anna kohota liinana alla lämpimässä paikassa 15-20min. Paista uunissa keskitasolla 20-25min, kunnes ovat kauniin värisiä :)
Tässä täytteenä parini lähettämä Dallastäyte :)
100g voita
1pss vaniljakastikeaineita
0,5dl sokeria
200d rahkaa
1tl vaniljasokeria
1 muna
Kaikki ainekset yhdistetään ja sekoitetaan tasaiseksi. Voin sulatin :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.