Olen tehnyt muutaman kerran itselleni maidottoman/munattoman version perunasalaatista ja tämä "kastike" käy myös uuniperunan täytteeksi. Tämä sisältää soijaa!
Kastikepohja:
1dl Alpro soya maustamaton jugurttia
1 pieni sipuli mahd. pieneksi kuutioituna
1 iso suolakurkku pienenä kuutiona
2tl sinappia
2tl vaaleaa balsamicoa
2rkl oliiviöljyä
0,5 maustemittaa valkopippuria
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
Ainekset sekoitetaan yhteen ja annetaan maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarkista maku!
Perunasalaattiin:
edellisellä reseptillä tehty kastikepohja
4-5 kuorineen keitettyä perunaa
1tl tilliä
Kuori kypsät perunat ja kuutioi ne suupaloiksi. Lisää kastikepohja ja tilli. Anna maustua ennen tarjoamista.
Uuniperunan täytteeseen:
Kastikepohjaan lisään joko kypsää lohta paloina+ tilliä tai kuutioitua kinkkua
Lisähuomiona: Alpron 500g maustamaton soijajugurtti sis. vesi,kuoritut soijapavut (7.9%),tapiokasiirappi,pektiini,maissitärkkelys,sitruunahappo,merisuola,hapate( bifidobacterium) ja jugurttihapate (s. thermophilus, L. bulgaricus) mutta pikkupurkkeihin pakattuna sisältää eri ainekset. Meillä käytetään tätä isoa purkkia!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.