Olen tehnyt muutaman kerran itselleni maidottoman/munattoman version perunasalaatista ja tämä "kastike" käy myös uuniperunan täytteeksi. Tämä sisältää soijaa!

Kastikepohja:

1dl Alpro soya maustamaton jugurttia

1 pieni sipuli mahd. pieneksi kuutioituna

1 iso suolakurkku pienenä kuutiona

2tl sinappia

2tl vaaleaa balsamicoa

2rkl oliiviöljyä

0,5 maustemittaa valkopippuria

1rkl persiljaa

1rkl ruohosipulia

Ainekset sekoitetaan yhteen ja annetaan maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarkista maku!

 

Perunasalaattiin:

edellisellä reseptillä tehty kastikepohja

4-5 kuorineen keitettyä perunaa

1tl tilliä

 

Kuori kypsät perunat ja kuutioi ne suupaloiksi. Lisää kastikepohja ja tilli. Anna maustua ennen tarjoamista.

 

Uuniperunan täytteeseen:

Kastikepohjaan lisään joko kypsää lohta paloina+ tilliä  tai kuutioitua kinkkua

 

 

Lisähuomiona: Alpron 500g maustamaton soijajugurtti sis. vesi,kuoritut soijapavut (7.9%),tapiokasiirappi,pektiini,maissitärkkelys,sitruunahappo,merisuola,hapate( bifidobacterium) ja jugurttihapate (s. thermophilus, L. bulgaricus) mutta pikkupurkkeihin pakattuna sisältää eri ainekset. Meillä käytetään tätä isoa purkkia!