Mies aloitti loman ja mietin kovasti kumman miehen lemppareista tekisin - porkkanakakun vai kääretortun...päätin siis kokeilla koko porukalle  sopivaa porkkanakakku-kääretorttu-yhdistelmää :) 

(paitsi Lyylille tämä ei sovi, mutta hän on tyytyväinen sämpylöihinsä vielä eikä kaipaa kakkuja..)

Kaapissa on kummitellut pitkään noegg-jauhepussi -on odottanut kokeilijaa. En ihan kauhean suuri fani ole näille korvikejauheille, mutta eipä sitä tiedä ennenkuin kokeilee.. Siispä tuumasta toiseen! Munaton kääretorttu pysyy kasassa myös gluteenittomana :)

 

Kääretorttupohja:

2dl soijamaitoa (aiemmin riisimaidollakin onnistui jouluhalko)
1rkl no egg-jauhetta
2dl sokeria
1tl aitoa vaniljaa
2dl virtasalmen viljatuotteen vaaleita leipäjauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1/2tl pomeranssinkuorta
2rkl öljyä
1tl omenaviinietikkaa
2dl uusia porkkanoita mahdollisimman hienona raasteena

Kuorrute ja täyte:

150g maidotonta margariinia
  (esim. sininen keiju/sunnuntain hopeanvärinen paketti)
3dl tomusokeria
1tl aitoa vaniljaa
1.5dl mantelirouhetta
2tl soijamaitoa (riisimaitoa)

Aloita pohjasta. Laita uuni lämpiämään 225asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta yhteen ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Lisää porkkanaraasteen joukkoon öljy ja omenaviinietikka. Laita soijamaito ja no egg-jauhe yhteen ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes saat aikaan kuohkeaa seosta. Lisää sokeri ja vatkaa hetki. Lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste mahdollisimman vähällä mutta huolellisella sekoituksella joukkoon. Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista n.8min, reunat eivät saa tummua ettei kääretorttu kuivu.

Kippaa valmis torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä ja valmista täyte/kuorrute.

Vatkaa margariini kuohkeaksi ja lisää muut ainekset sekoittaen. Laita reilu puolet kääretortun sisään ja rullaa levy normaalin kääretortun tapaan. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Lopuksi levitä loput kuorrutteesta päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Tarjoile jääkaappikylmänä -näin yhdistyy kääretorttu ja porkkanakakku kauden makeista uusista porkkanoista!

 

Tässä vielä kuva  kääretortturullasta ennen koristeita