IMG_3106-normal.jpg

 

Tämä "kakku" on tehty kokeilumielessä aineista, joita en normaalisti ole käyttänyt makeisiin leivonnaisiin. Sen verran paljastan, että siinä on päällä kookoskermaa -hyvin löysästi vaahdotettuna, koska halusin sen imeytyvän osaksi kakkuun. Siinä ei ole lisättyä sokeria, vaan se on makeutettu hunajalla...

IMG_3108-normal.jpg

yli yön levänneenä -edelleen maistui :)

1dl mantelimaitoa

1rkl omenaviinietikkaa

1tl psylliumia

170g kikherneitä (kypsiä)

100g hunajaa

1dl mantelijauhoja

0,5dl kookosjauhoja

2rkl hienoja riisijauhoja

1.5tl leivinjauhetta

1tl aitoa vaniljaa

130g tummaa Lindtin suklaata sulatettuna

 

Yhdistä psyllium ja omenaviinietikka mantelimaitoon ja anna turvota 10min. Sillä välin soseuta sauvasekoittimella kypsät kikherneet. Lisää hunaja ja mantelimaito herneiden joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan. Sekoita lopuksi sula suklaa taikinaan. Käytin koko ajan sauvasekoitinta niin kaikki meni hyvin sekaisin.

Paista kakkuvuuassa (käytin silikonista) 30-35min, kunnes pinta saa väriä. Asteita oli 200.

Anna jäähtyä. Vaahdota kookoskerma ja lisää marjat. Voila.

Hyvää herkutteluhetkeä!