Tämä "kakku" on tehty kokeilumielessä aineista, joita en normaalisti ole käyttänyt makeisiin leivonnaisiin. Sen verran paljastan, että siinä on päällä kookoskermaa -hyvin löysästi vaahdotettuna, koska halusin sen imeytyvän osaksi kakkuun. Siinä ei ole lisättyä sokeria, vaan se on makeutettu hunajalla...
yli yön levänneenä -edelleen maistui :)
1dl mantelimaitoa
1rkl omenaviinietikkaa
1tl psylliumia
170g kikherneitä (kypsiä)
100g hunajaa
1dl mantelijauhoja
0,5dl kookosjauhoja
2rkl hienoja riisijauhoja
1.5tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljaa
130g tummaa Lindtin suklaata sulatettuna
Yhdistä psyllium ja omenaviinietikka mantelimaitoon ja anna turvota 10min. Sillä välin soseuta sauvasekoittimella kypsät kikherneet. Lisää hunaja ja mantelimaito herneiden joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan. Sekoita lopuksi sula suklaa taikinaan. Käytin koko ajan sauvasekoitinta niin kaikki meni hyvin sekaisin.
Paista kakkuvuuassa (käytin silikonista) 30-35min, kunnes pinta saa väriä. Asteita oli 200.
Anna jäähtyä. Vaahdota kookoskerma ja lisää marjat. Voila.
Hyvää herkutteluhetkeä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.