Tässä on tämä Allergialiiton kurssilla valmistamani soijajuustopohjaisen piiraan ohje -resepti ei ole omani vaan kuuluu Pirkanmaan allergiayhdistyksen Tuula Jokisen meille antamiin resepteihin.
Resepti on sellaisenaan tehty, ilman muunnoksia. Soija ei kuitenkaan meidän perheessämme käy, joten jossain vaiheessa kokeilen meidän perheelle sopivaa riisi-versiota tästä :)
Pohja:
2.5dl semper grovmix-jauhoseosta
1.5dl cheezy-soijajuustoa raasteena
1dl kiehuvaa vettä+0,5dl mielihyvä perunahiutaleita
1dl soija/kaurakermaa (tarkista gluteenittomuus tuotekohtaisesti)
1tl leivinjauhe
0,5dl rypsiöljyä
1tl timjami
0,5tl suolaa
mustapippuria ripaus
Pinnalle:
3 isoa tomaattia
100g cheezy-soijajuustoa
basilikaa
Kiehauta vesi ja lisää perunahiutaleet. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään, lisää kerma, perunasose, öljy ja soijajuustoraaste. Sekoita tasaikseksi ja painele piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Laita päälle tomaatti siivuina ja soijajuustoraastetta. Lopuksi basilikan lehtiä.
Paista 200asteessa 20min (meillä oli 25min kiertoilmauunissa).
Anna asettua hetki ennen leikkaamista. Piiras on pehmoista.
Tässä ennen uuniin menoa :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.