Tässä on tämä Allergialiiton kurssilla valmistamani soijajuustopohjaisen piiraan ohje -resepti ei ole omani vaan kuuluu Pirkanmaan allergiayhdistyksen Tuula Jokisen meille antamiin resepteihin.

Resepti on sellaisenaan tehty, ilman muunnoksia. Soija ei kuitenkaan meidän perheessämme käy, joten jossain vaiheessa kokeilen meidän perheelle sopivaa riisi-versiota tästä :)

piiras-normal.jpg

Pohja:

2.5dl semper grovmix-jauhoseosta

1.5dl cheezy-soijajuustoa raasteena

1dl kiehuvaa vettä+0,5dl mielihyvä perunahiutaleita

1dl soija/kaurakermaa (tarkista gluteenittomuus tuotekohtaisesti)

1tl leivinjauhe

0,5dl rypsiöljyä

1tl timjami

0,5tl suolaa

mustapippuria ripaus

Pinnalle:

3 isoa tomaattia

100g cheezy-soijajuustoa

basilikaa

 

Kiehauta vesi ja lisää perunahiutaleet. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään, lisää kerma, perunasose, öljy ja soijajuustoraaste. Sekoita tasaikseksi ja painele piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.

Laita päälle tomaatti siivuina ja soijajuustoraastetta. Lopuksi basilikan lehtiä.

Paista 200asteessa 20min (meillä oli 25min kiertoilmauunissa).

 

Anna asettua hetki ennen leikkaamista. Piiras on pehmoista.

ennenuunia-normal.jpg

Tässä ennen uuniin menoa :)