"Puolivalmis" omenapiirakka :)

Uudenvuoden kunniaksi kokeilin ensimmäisen kerran Farinan piirakkapohjaseosta (sis.Riisijauho, sokeri, tapiocatärkkelys, nostatusaine (E450, E500), emulgointiaine (E471, E475), sakeuttamisaine ksantaani (E415)

Tein muunoksen paketin ohjeeseen, koska meillä ei kananmunaa ei voida käyttää!

 

1 pkt Farinan piirakkapohjaseosta

2 pientä banaania survoksena

1dl omenamehua

0,5dl öljyä

1tl psylliumia

1tl omenaviinietikkaa

Päälle:

2omenaa kuorittuna ja ohuina lohkoina

0,5dl mantelirouhetta (voi jättää pois)

intiaanisokeria ja kanelia ripoteltuna päälle

 

Survo banaanit ja lisää niiden joukkoon öljy, omenamehu, psyllium ja omenaviinietikka. Anna seistä hetken aikaa. Lisää piirakkapohjaseos ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Leivitä piirakkavuoka öljyllä ja karkeilla riisijauhoilla. Laita taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja painele päälle omenalohkot, ripottele halutessasi mantelirouhe ja ripottele sokeria ja kanelia viimeiseksi. Paista uunissa keskitasolla 200asteessa 25-30min, kunnes pinta saa väriä.