400g lampaan jauhelihaa (tai jos vuorossa on muuta jauhelihaa)

1 sipuli pienenä silppuna

2tl öljyä

0,5tl valkopippuria

1rkl persiljaa

1rkl ruohosipulia

2 valkosipulinkynttä puristettuna

ripaus suolaa

0,5tl meiramia/provencalen yrttisekoitusta

 

Tarjoiluun:

Ruusukaalia

porkkanoita

kurkkua, paprikaa tms.

 

Yhdistä jauhelihataikinan ainekset ja sekoita jauhelihataikina tasaiseksi massaksi. Muotoile pellille leivinpaperin päälle kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä joko pyöryköitä tai paista pyörykät pannulla öljyssä. Tee kuitenkin yksi koepyörykkä joka tapauksessa ja maista, että mausteita on sopivasti (lähinnä suolaa, pojalle teen vähäsuolaista). Uunissa paistetaan 220astetta n.15min.

Tällä välin kuori porkkanat, siisti ruusukaalista päällimmäinen lehti pois ja katkaise kanta. Höyrytä kattilassa porkkanat (isohkoina paloina) ja ruusukaalit. Porkkanan palaset aikuisen suupalan kokoisia!

Kun pullat ja kasvikset on kypsiä, laitan pyöryköistä ja kasviksista erinäköisiä vartaita, joko coctailtikkuihin tai varrastikkuihin! coctaisltikkuihin pyörykkä+pala porkkanaa+pala kurkkua ja paprikaa...

Näin saa hiukan erinäköistä ja "sormin syötävää" ruokaa pojalle!

 

KEPAKOT:

Sama taikina valmistetaan, mutta liotettuihin grillivarras-tikkuihin muotoillaan kepakoiksi jauhelihataikinasta... paistetaan uunissa 220astetta n.15min, kunnes kepakko kypsää. Tarjoillaan perunan/bataatin tms. kanssa!