400g lampaan jauhelihaa (tai jos vuorossa on muuta jauhelihaa)
1 sipuli pienenä silppuna
2tl öljyä
0,5tl valkopippuria
1rkl persiljaa
1rkl ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä puristettuna
ripaus suolaa
0,5tl meiramia/provencalen yrttisekoitusta
Tarjoiluun:
Ruusukaalia
porkkanoita
kurkkua, paprikaa tms.
Yhdistä jauhelihataikinan ainekset ja sekoita jauhelihataikina tasaiseksi massaksi. Muotoile pellille leivinpaperin päälle kylmällä vedellä kostutetuilla käsillä joko pyöryköitä tai paista pyörykät pannulla öljyssä. Tee kuitenkin yksi koepyörykkä joka tapauksessa ja maista, että mausteita on sopivasti (lähinnä suolaa, pojalle teen vähäsuolaista). Uunissa paistetaan 220astetta n.15min.
Tällä välin kuori porkkanat, siisti ruusukaalista päällimmäinen lehti pois ja katkaise kanta. Höyrytä kattilassa porkkanat (isohkoina paloina) ja ruusukaalit. Porkkanan palaset aikuisen suupalan kokoisia!
Kun pullat ja kasvikset on kypsiä, laitan pyöryköistä ja kasviksista erinäköisiä vartaita, joko coctailtikkuihin tai varrastikkuihin! coctaisltikkuihin pyörykkä+pala porkkanaa+pala kurkkua ja paprikaa...
Näin saa hiukan erinäköistä ja "sormin syötävää" ruokaa pojalle!
KEPAKOT:
Sama taikina valmistetaan, mutta liotettuihin grillivarras-tikkuihin muotoillaan kepakoiksi jauhelihataikinasta... paistetaan uunissa 220astetta n.15min, kunnes kepakko kypsää. Tarjoillaan perunan/bataatin tms. kanssa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.