n.30kpl

 

1tl psyllium

2dl tattarirouhetta

2dl porkkanaraastetta

5dl vettä

3rkl siirappia/hunajaa

1.5tl suolaa

3rkl öljyä

1ps kuivahiivaa

2dl tattarijauhoja

n.2.5-3dl virtasalmen vaaleaa leipäjauhoseosta

 

Laita psyllium, tattarirouhe ha porkkanaraaste astiaan ja kaada n.70asteinen vesi päälle. Anna seistä n.10min. Lisää suola, siirappi, öljy ja vähissä erissä sekoittaen jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa koneella 5-10min. Taikina saa olla pehmeää. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n.20-30min. Paista uunissa 200asteessa 25-30min, kunnes pinta on saanut väriä ja irtoavat hyvin vuuastaan. Ylimääräiset kannattaa pakastaa heti.