Slyni toinen resepti oli Macarons
-nyt kun resepti oli käsissä ja pari tutoriaalia luin vielä netistä tueksi, uskaltauduin kokeilemaan. Ja oikeastaan ne olivat paljon nopeampia, kuin ajattelin. :) Kiitos Slyni siis rohkaisusta!Macarons:
100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (n.3kpl)
200g tomusokeria
4rkl sokeria (tässä intiaanisokeria)

Sekoita keskenään siivilöity mantelijauhe ja tomusokeri

Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua ja lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiiltävää ja kiinteää.

(Tässä tuli ensimmäinen kompastinkivi, kun meillä ei kaapissa ole sokeri, kun kaiken leivon nykyään intiaanisokerilla -mutta se sopi hyvin näihinkin -ruskea väri tulee siis siitä)

Siivilöi manteli-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon ja sekoita reippaasti. Koostumuksen pitää olla sellainen, ettei jää "huippuja" vaan pursotettaessa tulee tasainen pinta.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan n.2cm nappeja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa ja anna peltien levätä 1-1.5h ennen paistoa.

Paista 150asteessa keskitasolla n.10min.
Anna jäähtyä ja täytä.Nämä olivat kieltämättä herkullisia ja mies meinasi syödä pelliltä suoraan kaksin käsin -nyt sain kuitenkin toisen pellillisen jemmattua ja ne on täytettynä :) Huomenna on kuitenkin meillä yhdenlainen merkkipäivä -joten sitä silmällä pitäen kahvipöytään!

Täytteenä Slyni antamaa Papaija-Lime-hilloa, jolloin ovat maidottomia. Ja osassa Viola sitruunatuorejuusto-limehillosekoitusta "maidollisille"!

Pari hyvää tutoriaalia macaronseista löytyy täältä ja täältä