Joulun herkkujen valmistus alkaa :) Oman imetysdieetin vuoksi tein hyvissä ajoin taatelikakkua -ja kyllä poikakin siitä kovasti piti... Yllätys kaupassa oli, kun taatelipaketit olivat muuttuneet taatelipusseiksi... Tämän ohjeen alkuperä on rainbow kuivatut taatelipalat-pussin kyljestä -tosin karsittuna ja toisenlaiseksi muunneltuna :)

1pussi rainbow kuivatut taatelipalat (250g)

2.5dl vettä

1dl intiaanisokeria

1,25dl öljyä

*************

0,5dl banaania survottuna

0,5dl vettä

1tl psylliumia

vajaa 1tl hunajaomenaviinietikkaa

2tl vaniljasokeria

1.5dl vaaleita jyttejauhoja (jos käytät muita jauhoja, laita niitä hiukan reilummin)

1dl täysjyväriisijauhoja

0,5dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

0,5tl soodaa

 

Laita vesi, taatelit ja sokeri kattilaan ja keitä taatelit pehmeäksi. Ota kattila liedeltä ja lisää öljy. Jäähdytä seos. Sekoita sillä välin banaani,vesi, psyllium ja hunajaomenaviinietikka keskenään ja anna seistä hetken. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää banaani-psyllium ja kuivat aineet taatelimassaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina öljyttyyn ja polentaryyneillä leivitettyyn vuokaan. Paista 200asteessa 45-50min, kakkutikulla kokeiltaessa taikina ei enää tartu siihen ja pinnassa on hiukan väriä. Anna kakun vetäytyä hetki ja kumoa ritilän päälle jäähtymään.