.. Ekan kerran kun tilattiin poronlihaa Savukoskelta, pyörittelin potkakiekkoja pitkään pakkasessa. Ekasta satsista tein sitten keittolientä. Eli huuhdoin potkakiekot hyvin, lisäsin päälle vettä niin että peittyivät reilusti ja sittn hitaasti kiehutellen pari tuntia. Liemen pinnalta kuorittiin vaahtoa alussa pois. Sekaan myös pippuria ja pari laakerinlehteä. Ja kun lihat mureita, erottelin ne luista, paloittelin ja heitin liemen sekaan. Ja sitten siitä porokeittoa.

Nyt päätin kokeilla potkakiekkoja toisella tapaa (resepti paliskuntien pororeseptistä muunnettu meille sopivaksi)

Haudutetut potkakiekot:

500-1000g poron potkakiekkoja

maissijauhoja leivitykseen

öljyä paistamiseen

2 sipulia

3 porkkanaa

n.5dl vettä (tai jos on säilössä sopivaa lihalientä, niin se on parempaa)

4-5 laakerinlehteä

10 kokonaista mustapippuria

(suolaa maun mukaan ripotellen)

Leikkaa potkakiekkoa ympäröivään kalvoon viillot, jotta se ei käpristy kypsyessä. Suolaa lihat kevyesti. Kääntele maissijauhoissa ympäriinsä ja paista öljyssä molemmin puolin ja laita pataan/kasariin. Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota ne kuumalla pannulla, lisää vesi, mausteet ja kaada koko seos lihojen päälle. Vettä/lientä tulee olla sen verran, että potkakiekot juuri peittyvät.  Hauduta hiljalleen joko uunissa tai liedellä n.2tuntia kunnes liha on pehmeää ja mureaa. Kun liha on tarpeeksi kypsää, se irtoaa luusta helposti ja liha on helppo paloitella syöntiä varten. Liemen voi suurustaa maissijauhoilla. Tarjoa perunoiden ja porkkanoiden sekä puolukoiden kanssa!

(p.s Itse huuhdon potkakiekot aina ensin ja tarkistelen luupinnan, ettei ole irto-osia!)